"SA JEDNE OBALE STARI NAČIN ODBRANE OD POPLAVA, A SA DRUGE NOVI!" Gradonačelnica Sremske Mitrovice otkrila kako se čuva nasip
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"SA JEDNE OBALE STARI NAČIN ODBRANE OD POPLAVA, A SA DRUGE NOVI!" Gradonačelnica Sremske Mitrovice otkrila kako se čuva nasip

Društvo -

I dok je većina vodostaja u porastu u našoj zemlji, kao i zemljama regiona, ovaj kišni maj podseća na maj iz 2014. godine kada su nas zadesile poplave.

U Sremskoj Mitrovici je 17. maja 2014. zabeležen istorijski maksimum vodostaja u tom gradu, čak 8,63 metra. Devet godina kasnije, pogledajmo šta smo izvukli kao pouku.

00:55

SA JEDNE OBALE STARI NAČIN ODBRANE OD POPLAVA, A SA DRUGE NOVI! Gradonačelnica Sremske Mitrovice poslala moćnu poruku

- Sada je, kako smo i čuli na štabu za vanredne situacije, situacija dobra, ali uvek moramo biti u pripravnosti, kao što kaže jedan od slogana današnje izložbe "Da se ne zaboravi". Iskoristili smo današnji štab da se prisetimo kako je bilo 2014. godine i kako su sve službe sarađivale i uspele da spasu naš grad od poplava. Zanimljivo je da smo na keju sa jedne strane stavili mobilne panele, a sa druge džakove. Tačno se napravio kontrast kako se nekada branio grad, a kako sada ako bude trebalo - rekla je gradonačelnica Sremske Mitrovice.

RHZ prognozira da će vodostaj Save kod Mitrovice dostići skoro šest metara do subote. Redovna odbrana se uvodi na više od šest i po metara.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track