Najnovije vesti

APEL PATRIJARHA PORFIRIJA: Oni koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru
Foto: EPA/Andrej Cukić

APEL PATRIJARHA PORFIRIJA: Oni koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Društvo

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao "na one koji imaju silu i moć" da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

Informivna služba SPC je saopštila da je Porfirije večeras u Hramu Svetog Save na Vračaru "služio moleban za mir pred moštima svetog vladike Nikolaja Žičkog, Ohridskog i Lelićkog".

"Prizivamo blagodat Božju da dođe na naš narod na Kosovu i Metohiji, da daruje mir našim ljudima i svim ljudima koji žive tamo", kazao je on.

Apelovao je "na one koji imaju silu i moć ovoga sveta u svojim rukama" da "razumeju da i mi pravoslavni Srbi na svojoj zemlji imamo dubinsku potrebu - ali i osećamo da nam i pripada to pravo - da živimo u miru" i poželeo "da što pre na Kosovo i Metohiju dođe mir".

SPC je ranije saopštila da će patrijarh nedelju dana - od utorka, 30. maja do ponedeljka, 4. juna, svakog dana u Hramu Svetog Save "pred moštima svetog vladike Nikolaja služiti moleban za blagosloveni mir među ljudima i mir na Kosovu i Metohiji".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track