U MOLITVENOJ TIŠINI GRAĐANI U KOLONI ČEKALI DA SE POKLONE KIVOTU: Mošti Svetog vladike Nikolaja ispraćene iz Hrama Svetog Save!
Vernici došli da se poklone moštima Svetog vladike Nikolaja, Foto: SPC

veliki broj vernika

U MOLITVENOJ TIŠINI GRAĐANI U KOLONI ČEKALI DA SE POKLONE KIVOTU: Mošti Svetog vladike Nikolaja ispraćene iz Hrama Svetog Save!

Društvo -

Mošti Svetog vladike Nikolaja ispraćene su iz Hrama Svetog Save u njegovu zadužbinu manastir Lelić kod Valjeva! Veliki broj vernika predhodnih dana dolazio je u Hram Svetog Save da se pokloni moštima Svetog Nikolaja Srpskog.

Patrijarh srpski Porfirije načalstvovao je danas, na praznik Silaska Svetog Duha na apostole - Duhove ili Pedesetnicu, svetom arhijerejskom Liturgijom pred moštima Svetog Nikolaja Srpskog u hramu Svetog Save na Vračaru, navodi se na sajtu SPC.

1 / 4 Foto: SPC

Kao i predhodnih dana, u molitvenoj tišini, stotine i stotine žitelja prestonice u dugačkoj koloni, koja se pružala duž celog Svetosavskog platoa, smireno su prilazili kivotu sa moštima Svetog vladike Nikolaja.

Posle poklonjenja verni su ubrzo ispunili zavetni hram srpskog naroda u kome je predstojatelj Srpske Pravoslavne Crkve služio svetu Liturgiju zajedno sa arhijerejima valjevskim Isihijem i lipljanskim i vojnim Dositejem, u čijoj pratnji su, podsećamo, mošti Svetog Vladike na Spasovdan i stigle u prestonicu.

Među mnogobrojnim poklonicima nalazio se i direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama dr Vladimir Roganović.

Posle svete Liturgije, služeno je večernje Pedesetnice sa dirljivim kolenopreklonim molitvama, a potom i moleban za mir pred moštima Svetog Nikolaja Srpskog.

Onako kako su dočekane, s ljubavlju, molitveno i u dostojanstvenom poretku, mošti Svetog Nikolaja Srpskog zatim su ispraćene u njegovu zadužbinu, manastir Lelić kod Valjeva, gde će nastaviti da vrše svoju spasonosnu misiju u svom rodu, ali i vasceloj vaseljeni.

Kurir.rs/ SPC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track