POBEDA KURIRA! PROTOKOL ZA DECU S DIJABETESOM U ŠKOLAMA! Ministar: Hvala Kuriru! Nijedan drugi uspeh ne može da se meri sa ovim!
Foto: Kurir

KONAČNO

POBEDA KURIRA! PROTOKOL ZA DECU S DIJABETESOM U ŠKOLAMA! Ministar: Hvala Kuriru! Nijedan drugi uspeh ne može da se meri sa ovim!

Društvo -

Protokol o postupanju u školi sa učenicima obolelim od dijabetesa, koji je sačinilo Ministarstvo zdravlja posle pisanja Kurira, stigao je u škole širom Srbije. Tako će osnovcima i srednjoškolicima obolelim od dijabetesa od naredne školske godine biti mnogo olakšan boravak u školama, ali i na izletima, ekskurzijama...

Husein Memić
foto: Kurir Televizija, Shutterstock

Škole su sada, između ostalog, u obavezi i da imaju osobe obučene za postupanje u hitnim situacijama sa đacima obolelima od šećerne bolesti.

Radosnu vest objavio je Husein Memić, ministar turizma i omladine koji je upravo za Kurir javno progovorio o mukama dece obolele od šećerne bolesti i njihovih roditelja, a to između ostalog znači i da na crno kupuje senzore kako bi olakšao svom detetu.

dijabetes, protokol dijabetes
foto: Kurir

- Nijedan drugi uspeh ne može da se meri sa ovim. Deca sa dijabetesom dobila su protokol o postupanju nu školama. Lično smatram ovo najznačajnijim rezultatom od kada sam postao ministar. Uvođenje protokola u škole je najveća pobeda svih roditelja dece obolele od dijabetesa, ali i pobeda našeg društva koja daje smisao svim borbama, zalaganjima, požrtvovanju i radu - napisao je Memić na društvenim mrežama i zaključio:

- Veliko hvala Kuriru na ogromnoj podršci koju su nam pružili.

Memić je podsetio da je iz ove borbe proizašlo i udruženje Alarm, koje će nastaviti da se bori za sva prave dece s dijabetesom i njihovih roditelja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track