KAKO SAČUVATI BILJNE KULTURE OD BOLESTI KOJE SU DONELE POPLAVE? Bogunović: Svaki tretman biljaka više košta, to podiže i cene
Aleksandar Bogunović, Foto: Kurir tv

kurir televizija

KAKO SAČUVATI BILJNE KULTURE OD BOLESTI KOJE SU DONELE POPLAVE? Bogunović: Svaki tretman biljaka više košta, to podiže i cene

Društvo -

Aleksandar Bogunović, Privredna komora Srbije, gostovao je u emisiji "Puls Srbije" razgovarao je sa voditeljkom Milicom Marković o uticaju vremenskih neprilika na poljoprivredu.

Aleksandar Bogdunović
foto: Kurir tv

- Kada govorimo o poljoprivredama govorimo i o povrću i voću o ratarskim strukturama i o stočarskim granama. Problem je voda jer voda stoji. Plastenici su potpuno uništeni. Kod ratarske strukture ta je voda dobrodošla, ali posle dužeg vremena u kojem ta voda stoji pojavljuje se veliki broj bolesti, plesni i gljivice i u tim situacijama možete se spasti samo pravovremenim tretiranjem hemijskim sredstvima, ali, ako zakasnite nema svrhe da to radite - rekao je Bogunović.

05:20

Kako sačuvati biljne kulture od bolesti koje su donele poplave?

Prisetio se prethodnih poplava.

- Žuta rđa umanjuje prinos i jako brzo se širi. Očekivalo se da bi se ovo moglo desiti, onaj koji je na vreme to uradio mogao je da sačuva svoje kulture. Imate različite biljne vrste. To daje prognozno izveštajna služba, sa čim bi trebalo tretirati određenje useve. Svaki tretman više košta i proizvod je skuplji - rekao je Bogunović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja