"MAMA ME UBEĐIVALA DA ME VIDELA U TRŽNOM CENTRU A JA KOD BABE I DEDE" Jasmina traži sestru bliznakinju, čvrsto veruje da je živa
Foto: Facebook Printscreen

dobro pogledajte slike!

"MAMA ME UBEĐIVALA DA ME VIDELA U TRŽNOM CENTRU A JA KOD BABE I DEDE" Jasmina traži sestru bliznakinju, čvrsto veruje da je živa

Društvo -

Čvrsto veruje da je živa: Za ovih mojih 36 godina koliko su me puta moji prijatelji pozvali i rekli da su me videli iako sam ja u tom trenutku bila sasvim negde drugde, kaže Jasmina iz Maribora

Mlada mama iz Slovenije oglasila se u Fejsbuk grupi Udruženje roditelja nestalih beba Vojvodine u želji da stavi tačku na višedecenijsku agoniju još iz vremena SFRJ kad se njena mama, 27. marta 1987. godine, porodila u Mariboru.

Mlada Slovenka, sada i sama majka, objavila je da traži svoju sestru bliznakinju i piše zašto je toliko ubeđena da joj je sestra živa iako su njenoj majci na porođaju rekli da joj je druga devojčica rođena mrtva.

"Dragi moji! Molim vas da ovo delite jer ja tražim svoju sestru bliznakinju. Rođene smo 27.3.1987. u Mariboru. Mama se porodila carskim rezom, a kad se probudila iz anestezije lekari i medicinske sestre su joj rekli da sam preživela samo ja, a da je druga bliznakinja mrtvorođena iako smo uprkos tome obe bile zdrave u stomaku, do dana porođaja. Mami je bilo rečeno i da je tako bolje jer bi "druga bila invalid i da mam treba da bude srećna što ima mene jednu".

A onda se rodilo pitanje: zašto posle ovoliko godina? Prosto, zato što je previše zbrke među dokumentima. Mlada Slovenka je rekla i da više ne želi da ćuti.

"Najviše snage mi daje to što je moja stara mene videla u tržnom centru u Mariboru, kad sam imala 4 godine, a ja sam tad bila kod babe i dede?!

Za ovih mojih 36 godina koliko su me puta moji prijatelji pozvali i rekli da su me videli iako sam ja u tom trenutku bila sasvim negde drugde.

"Čak mi je i jedan gospodin, mislim da je vozač kamiona, pre tri meseca rekao da sam devojka iz Srbije!"

Ona apeluje i moli sve da dele njene fotografije i objavu u nadi da će naći svoju sestru bliznakinju za koju i dalje čvrsto veruje da je ukradena od nje i njene majke, te da je živa.

" Ako vidite neku sličnu meni, javite mi!", moli mlada Slovenka čijoj su majci do porođaja rekli da nosi jednojajčane blizance da bi po rođenju u dokumentima bile zavedene kao dvojajčane, što tek budi sumnju.

Kurir.rs/SĐP/Facebook Udruženje roditelji nestalih beba Vojvodine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track