"NINA DEVOJČETO SO KFOFNITE" Za malenu se čulo i van Srbije! Čuvenog dizajnera toliko ganula da joj je napravio i plakat (FOTO)
Foto: RINA/Privatna arhiva, Shutterstock

poklon od poznatog umetnika

"NINA DEVOJČETO SO KFOFNITE" Za malenu se čulo i van Srbije! Čuvenog dizajnera toliko ganula da joj je napravio i plakat (FOTO)

Društvo -

Kardula je uz objavu napisao da je morao Nini da napravi plakat u znak zahvalnosti za ljubav i borbu da prikupi novac za lečenje njenog oca

Poznati makedonski grafički dizajner i ilustrator Zoran Kardula objavio je na Tviteru poster jedanaestogodišnje Nine Ninković, devojčice iz Novog Sada koja već nekoliko dana prodaje krofne kako bi sakupila novac za lečenje bolesnog oca Zorana.

Kardula je uz objavu napisao da je morao Nini da napravi plakat u znak zahvalnosti za ljubav i borbu da prikupi novac za lečenje njenog oca.

Takođe je zamolio nekog iz Novog Sada da odštampa poster i preda ga Nini.

„‘Nina devojka sa krofnama’. Morao sam da joj napravim plakat u znak zahvalnosti za ljubav i muku da prikupi novac za lečenje njenog oca, voleo bih da mi neko iz Novog Sada piše da im pošaljem pripremu i ako su u mogućnosti da odštampaju poster da predaju Nini“, napisao je dizajner.

U jednom od komentara ispod ovog posta, navodi se da će poster uskoro biti predat devojčici.

Podsetimo, kako bi pomogla u lečenju svog oca, Novosađanka Nina svakodnevno prodaje krofne po simboličnoj ceni od 100 dinara u naselju Adice od 17 do 19 časova. Javnost je o prodaji krofnica obavestila njena majka putem jedne Fejsbuk grupe.

Kurir.rs/Nova/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track