"RADNU GRUPU ČINE VEOMA DISKUTABILNI LJUDI!" Jevtović iz Unije poslodavaca: Za njih smo saznali PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA (VIDEO)
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

"RADNU GRUPU ČINE VEOMA DISKUTABILNI LJUDI!" Jevtović iz Unije poslodavaca: Za njih smo saznali PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA (VIDEO)

Društvo -

Mnogo smo puta bili svedoci scena u kojima se maltretiraju i prebijaju, pa čak i ubijaju životinje.

Pored toga, ništa bolja situacija nije bila ni u pojedinim prihvatilištima i azilima.

Ali može li se tome stati na put i da li bi novi nacrt zakona o dobrobiti životinja ustvari mogao da njihov položaj poboljša?

Loznica, psi, psi lutalice, lutalice
foto: T. Ilić

Na ovo pitanje traže odgovor i iz udruženja za zaštitu životinja koja su na neobjašnjiv način skoro potpuno skrajnuta iz radne grupe za izmenu ovog zakona.

Oni zahtevaju učešće u izmeni celog zakona, a ne samo u delu koji se odnosi na prihvatilišta.

Gost "Pulsa Srbije" koji je konkretnije pričao o ovoj temi bila je Jelena Jevtović iz Unije poslodavaca Srbije, koja je ujedno i aktivista za prava životinja.

Prvo je spomenula da radnu grupu čine diskutabilni ljudi.

00:34

RADNU GRUPU ČINE VEOMA DISKUTABILNI LJUDI! Jevtović iz Unije poslodavaca: Za njih smo saznali PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

- Radna grupa za izmene zakona je formirana jako čudno. U smislu da javnost nije upoznata po protokolima za koje je morala da bude upoznata. Takođe, sastav radne grupe je diskutabilan. Tamo se nalaze ljudi koji ne bi trebalo da budu tamo jer ne poštuju taj zakon o izmenama. Primera radi, zadaci radne grupe su, između ostalog, i novi načini finansiranja prihvatilišta. Mi kao unija poslodavaca nismo bili prepoznati od strane ministarstva kao neko ko bi trebalo da utiče na rad radne grupe. Mi smo to izdejstvovali na mišiće jer smo intervenisali - započela je Jevtović.

Potom je rekla da je za radnu grupu saznala putem društvenih mreža:

- Sama činjenica da se sve tako odvijalo, mi smo i za formiranje radne grupe saznali preko društvenih mreža. Ništa nam nije bilo dostavljeno, ni neki materijal, niti dnevni red, niti bilo šta što je generalno procedura. Da nisam videla na društvenim mrežama, ne bi ni saznala za to.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track