RHMZ IZDAO UPOZORENJE! Stiže nevreme: Očekuju se obilni pljuskovi, grmljavina i grad! Upaljen meteo alarm "VREME JE OPASNO"
Foto: RINA, Instagram/192_rs

RHMZ IZDAO UPOZORENJE! Stiže nevreme: Očekuju se obilni pljuskovi, grmljavina i grad! Upaljen meteo alarm "VREME JE OPASNO"

Društvo -

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod i za sutra najavio vremenske nepogode.

"Sutra se na području Srbije očekuju lokalne kratkotrajne vremenske nepogode: obilni plјuskovi, grmlјavina i grad", navodi se u upozorenju RHMZ.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Tokom jutra u Vojvodini ponegde kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak uz mogućnost grmljavine. Najniža temperatura od 13 do 20, a najviša od 28 do 32 stepena. Vetar slab, promenljiv.

U Beogradu će biti sunčano i toplo, u drugom delu dana uz umereno naoblačenje, a kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak očekuje se tokom noći. Najniža temperatura od 17 do 20, najviša oko 30 stepeni.

Čačak, nevreme, grmljavina, kiša
foto: RINA

Upaljen meteo alarm

Zbog grmljavine u većem delu Srbije, izuzev Banata, Šumadije, Pomoravlja i Beograda, na snazi je žuti meteo alarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Da će se vreme pogoršati, pokazuje i narandžasti meteo alarm koji je upaljen za sutra.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, sutra će biti na snazi u Banatu, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, na jugozapadu zemlje, kao i na Kosovu i Metohiji.

Stiže "Lucifer"

Meteorolog Ivan Ristić objavio je da će početak sledeće nedelje doneti malo afričkog vazduha i sa njim puno sunca i prave letnje temperature tako da će maksimumi u našoj zemlji biti od 30 stepeni do 35 stepeni Celzijusovih.

"Sledeće nedelje u ovo vreme, crvena boja je 41°C u prizemlju dolazi LUCIFER", napisao je meteorolog i pojasnio:

"U drugoj polovini jula na vreme kod nas uticaće afrički anticiklon po imenu Lucifer, koji će doneti letnje žege i tropske temperature ponegde i do 40 stepeni već oko 20. jula".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track