"NOSILI GA NA KRSTARENJE, SLUŽILI SVIMA REDOM" Srpski turisti "prešli igricu" sa pečenim jagnjetom! A tek kad su izvadili RAKIJU..
Foto: Privatna arhiva

oglasili se za kurir

"NOSILI GA NA KRSTARENJE, SLUŽILI SVIMA REDOM" Srpski turisti "prešli igricu" sa pečenim jagnjetom! A tek kad su izvadili RAKIJU..

Društvo -

KURŠUMLIJA - Letovanje Aleksandra i Danijele Miletić i njihovih prijatelja Gorana i marije Janjić iz Kuršumlije izazvalo je buru komentara po društvenim mrežama, jer su se oni „lepo opremili za more“. Poneli su pečeno jagnje od 27 kilograma, i po dva litara meke i ljute rakije. Jagnje im je poslužilo sedam dana za ručak, uz to da su ga i delili svima koje su videli, a rakija je samo bila namenjena za jutarnje buženje, uz kafu.

- Pre nego što smo krenuli razmišljali smo šta ćemo ovde da kupimo, a šta ćemo tamo za jelo. Niko od nas ne voli baš morske plodove, mislim na ribe, školjke i ostalo i onda smo zaključili da nam jedino ostaje da svaki dan jedemo giros. I to baš nije bilo potpuno primamljivo, pa smo došli na ideju da odavde ponesemo jagnje. Prvo smo mislili pola, a onda, kad već kupujemo, neka ide celo- kaže Aleksandar Miletić koji je inače muzičar.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Dodaje da su ga lepo ispekli u pečenjari u Kuršumliji, uvili u foliju, pa u gepek. I tako je jagnje završilo u Pefkohori! Tamo su ga držali u frižideru i sedam dana imali ručak.

- Nosili smo ga i na plaži i svi oko nas koji su bili su se oduševili. Svako je probao, ko je želeo. Jedan dan smo bili i na krstarenju, pa smo deo jagnjeta poneli i na brod, sa rakijom i gostili smo se svi. Imalo je dovoljno ne samo za nas, već i za sve one koji su želeli da nam se pridruže- dodaje Aleksandar, koji kaže da se nije nadao ovakvom odjeku javnosti.

Objašnjava da oni vole domaću hranu i da je ovo bila prilika da se dobro počaste. U suštini, što se novca tiče, prošli bi otrpilike isto i da su hranu kupovali u Grčkoj, pa sami spremali, ili jeli već spremlejnu.

- Nikada ranije nismo nosili ništa, zaista. Uvek jedemo giros, po neko jelo, ali nekako nije po našem ukusu. Sada smo prika i ja rešili da se bogovski zasladimo na moru- kaže kroz osmeh naš sagovornik.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Uz jagnje ide naravno i domaća rakija, a ona se pije iz „rukatke“. To je časa u kojoj se služi nadaleko poznata „velika“ . Nju piju i muškarci i žene, a reč je o mekoj rakiji. Ona ljuta, odnoso jača, ide uz jutarnju kafu.

- Morali smo i čašice da ponesemo, zbog doživljaja. Samo u rukatkama se služi. Pamtiću ovo more kao jedan od najlepših provoda- zaključuje Aleksandar.

Za njih je ovaj odmor bio ono što vole, uz dobro društvo, hranu kakvu vole i zabavu.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track