DA NAJMLAĐI BORCI BUDU POBEDNICI: Fondacija Mozzart donirala inkubator bolnici u Paraćinu
Foto: Promo

DA NAJMLAĐI BORCI BUDU POBEDNICI: Fondacija Mozzart donirala inkubator bolnici u Paraćinu

Društvo -

Do kraja meseca još dva inkubatora stižu u porodilišta u Srbiji

Paraćinsko porodilište bogatije je za inkubator koji je Fondacija Mozzart donirala u okviru velike akcije podrške zdravstvenom sistemu u Srbiji. U saradnji sa Ministarstvom zdravlja, paraćinsko porodilište izabrano je kao jedno od tri u našoj zemlji kojima će Mozzart pokloniti inkubatore. Sredstva za nabavku novih aparata za zbrinjavanje prevremeno rođenih beba prikupljena su u okviru akcije „Milion razloga za gol“ tokom svetskog prvenstva u Kataru kada je Mozzart svaki postignuti gol srpske reprezentacije nagradio sa milion dinara. Preostala dva inkubatora stići će do kraja meseca na adrese Opšte bolnice u Prokuplju i jedinog seoskog porodilišta u Evropi koje se nalazi u Pasjanu nadomak Gnjilana.

Mozzart, inkubator
foto: Promo

„Zahvaljujemo se Fondaciji Mozzart i Ministarstvu zdravlja na ovoj vrednoj donaciji. Dobili smo nov inkubator koji će mnogo značiti našem Odeljenju neonatologije. Voleli bismo da ovaj uređaj bude što manje u upotrebi, ali postoje bebe koje određen period moraju da provedu u takvim uslovima, tako da se bez ovog aparata nijedno porodilište ne može zamisliti“ istakao je dr Saša Bacić, direktor Opšte bolnice Paraćin.

Porodilište u Paraćinu proglašeno je za najbolje u našoj zemlji i u njemu je ove godine rođeno više beba u odnosu na prošlu, što je veoma ohrabrujući podatak.

„Verujemo da će naša donacija pomoći ovim divnim ljudima koji rade human posao kako bi se adekvatno zbrinule prevremeno rođene bebe. Ovo je samo nastavak velike akcije pomoći zdravstvenim ustanovama širom Srbije i samo do kraja jula nas očekuju donacije još dva inkubatora“ izjavila je Jelena Zrnzević iz Fondacije Mozzart.

Mozzart, inkubator
foto: Promo

Sanitetsko vozilo, savremeni sistem za transplantaciju kože, EKG aparat, medicinska i računarska oprema, samo su deo vrednih donacija koje je Fondacija Mozzart od početka godine uputila zdravstvenim ustanovama od severa do juga naše zemlje. U narednom periodu realizovaće se i donacije stolice za stereotaksičnu biopsiju Centru za radiologiju Kliničkog centra u Nišu i ginekološke stolice Onkološkom dispanzeru u Čačku, kao i ultrazvučnog aparata Domu zdravlja Savski venac.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track