MILAN POSLE SAOBRAĆAJKE BIO U KOMI 12 DANA A SAD S MAJKOM SPAVA ISPOD MOSTA U KRALJEVU: Traži se smeštaj za Zoriće (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

nakon pisanja kurira

MILAN POSLE SAOBRAĆAJKE BIO U KOMI 12 DANA A SAD S MAJKOM SPAVA ISPOD MOSTA U KRALJEVU: Traži se smeštaj za Zoriće (FOTO)

Društvo -

Milan Zorić, koji sa majkom Milenom 16 dana živi ispod Ribničkog mosta u Kraljevu, o čemu je Kurir pisao, bio je juče u filijali Kraljevo Nacionalne službe za zapošljavanje.

U odgovoru koji su nam dostavili podsetili su da je Milan imao saobraćajnu nesreću septembra 2021. i da je bio u komi 12 dana, te da je u oktobru 2022. na individualnom razgovoru izjavio je da se bolje oseća i da želi da radi.

- Zbog povrede više puta predložena mu je procena radne sposobnosti kako bi se utvrdile njegove radne mogućnosti, u skladu sa zdravstvenim stanjem. U tom periodu nije prihvatao predlog. Milanu je detaljno objašnjeno koje su prednosti njegovog izlaska pred komisiju za procenu radne sposobnosti (da će brže doći do posla i raditi poslove u skladu sa zdravstvenim stanjem), s obzirom na to da ima posledice od saobraćajne nesreće.

Prihvatio je sada predloženu procenu radne sposobnosti - navode iz kraljevačke filijale NSZ.

Milena Zorić, Milan Zorić
foto: Privatna Arhiva

Ističu da će prikupljanje medicinske dokumentacije finansirati Centar za socijalni rad (3.000 dinara), a izlazak pred komisiju (4.700 dinara) Nacionalna služba za zapošljavanje:

- Obilazak poslodavaca i zapošljavanje Milana Zorića, nakon mišljenja komisije, biće intenzivna aktivnost službe, uz moguću finansijsku podršku NSZ - Filijala Kraljevo, poslodavcu kroz programe i mere za zapošljavanje. Zakazan je razgovor s majkom Milana Zorića danas u 8.30.

Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, kaže za Kurir da je apsolutno nedopustivo da neko spava ispod mosta.

1 / 2 Foto: Privatna Arhiva

- Grad izdvaja dovoljno sredstava za pomoć svojim građanima, tako će uraditi i u ovom slučaju. Zorićima smo već bili ponudili da platimo kiriju za tri meseca do 10.000 dinara mesečno i smatram da se može naći pristojan smeštaj za taj novac. Takođe, na vezi smo sa CSR, videćemo da li imaju prava na neku novu socijalnu pomoć.

Kurir.rs/ M. B. - A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track