"U TOKU LETNJIH MESECI DOLAZI DO NESTAŠICA SVIH KRVNIH GRUPA" Sekretar Crvenog krsta otkrila: Akcenat je na NEGATIVNE (VIDEO)
Foto: Nenad Kostić, Shutterstock

KURIR TV

"U TOKU LETNJIH MESECI DOLAZI DO NESTAŠICA SVIH KRVNIH GRUPA" Sekretar Crvenog krsta otkrila: Akcenat je na NEGATIVNE (VIDEO)

Društvo -

Grad Sremska Mitrovica će biti domaćin dve akcije davanja krvi u cilju povećanja rezervi krvi tokom letnjeg perioda. Jedna akcija će biti organizovana u samom gradu, dok će se druga održati u jednoj seoskoj sredini.

Tatjana Jovančević, sekretar Crvenog krsta u Sremskoj Mitrovici, otkrila je detalje ovih akcija u jutarnjem programu.

Tokom leta, dolazi do smanjenog odaziva dobrovoljnih davalaca krvi zbog godišnjih odmora, školskog raspusta i visokih temperatura. Ovo dovodi do nestašice krvi, stoga je apelovano na sugrađane da se odazovu akcijama i postanu dobrovoljni davaoci krvi.

02:47

U TOKU LETNJIH MESECI DOLAZI DO NESTAŠICA SVIH KRVNIH GRUPA! Jovančević otkrila: Akcenat je na NEGATIVNE KRVNE GRUPE

U Crvenom krstu u Sremskoj Mitrovici će se održati redovna akcija davanja krvi 20. jula, od 8:30 do 13 časova. Takođe, na zahtev Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, u saradnji sa mesnom zajednicom Lačarak i Omladinskom svetoslavskom organizacijom, organizuje se vanredna akcija u selu Lačarku, jednom od najvećih sela u Srbiji.

Jovančević je istakla da tokom leta dolazi do nestašice svih krvnih grupa, posebno negativnih krvnih grupa. Stoga je apelovala na sve građane koji su u mogućnosti da se odazovu akcijama i doniraju krv, jer svaka donirana jedinica krvi je dragocena i od velikog značaja za funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Pozivamo sve građane Sremske Mitrovice i okolnih sela da se odazovu ovim akcijama davanja krvi i pruže svoj doprinos u održavanju adekvatnih rezervi krvi tokom leta. Vaša podrška je od izuzetnog značaja za spasavanje života i pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:35

IMALI SMO DOVOLJNO REZERVI KRVI ZA JUČERAŠNJI DAN, ALI... Apel Instituta za transfuziju: Krv mora da čeka pacijenta, ne obrnuto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track