ŽENA SE VRAĆALA S POSLA TOKOM SUPERĆELIJSKE OLUJE: Odletela na pola kolovoza i počela da krvari! EVO šta se desilo!
Oluja porušila i drveće, Foto: Kurir

OPASNO

ŽENA SE VRAĆALA S POSLA TOKOM SUPERĆELIJSKE OLUJE: Odletela na pola kolovoza i počela da krvari! EVO šta se desilo!

Društvo -

Radnica jedne fabrike u Prokuplju povređena je tokom jučerašnje superćelijske oluje.

Kako saznajemo, smenu je završila oko 22 sata, a nevreme je zateklo na putu ka kući. Bukvalno desetak minuta pošto je izašla iz fakrike, dok je prolazila pored gradilišta, odletela je zaštitna ograda i jedan deo, za sada ne znamo koji, pao je na nju.

Prema rečima očevidaca, zbog udara, žena je odletela na pola kolovoza i počela je da krvari. Intervenisala je Hitna služba, te joj je ukazala pomoć i odvezla na dalju dijagnostiku u prokupačku bolnicu.

Podsetimo, našu zemlju sinoć je zahvatila jaka superćelijska oluja, a slike sa srpskih ulica bile su apokaliptične.

Vetar je čupao drveće, krovove, a čak je pao i kran na Novom Beogradu.

Vanredna situacija proglašena je u Sremskoj Mitrovici, Šidu i Rumi, a Sektor za vandredne situacije imao je 234 intervencije, a 20 osoba je evakuisano.

Prema podacima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, tokom nevremena u Novom Sadu povređene su dve osobe, 12-godišnja devojčica na koju je palo stablo i 74-godišnji muškarac koga je olujni vetar bacio sa skutera, prenosi RTS.

Oni su prevezeni u Urgentni centar i u stabilnom su stanju.

Pukovnik prof. dr Ivan Marjanović, glavni dežurni hirurg VMA, rekao je za RTS da je olujno nevreme koje je pogodilo Srbiju donelo dosta posla.

- Na VMA se javio veći broj građana sa povredama – preko 40, petoro je zadržano na lečenju sa ozbiljnim povredama - kazao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, iz cele Srbije su pacijenti dovoženi na VMA.

- Iz Šapca je prebačen pacijent koji je pao sa krova kuće, sa prelomom karlice. Iz Vršca, pacijent je pao i pukla mu je slezina. Iz cele Srbije su dovoženi na VMA gde su zbrinuti - naveo je Marjanović.

Svi su, napominje, u stabilnom stanju.

Kurir.rs/ B.R./ RTS

Bonus video:

05:42

OLUJA RAZORILA I SREMSKU MITROVICU Gradonačelnik Pavlović: Pokazali smo jedinstvo u teškim momentima, ali ŠTETA JE OGROMNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja