"PRIPADNICI MUP REAGOVALI VIŠE OD 235 PUTA" Kocić iz Sektora za vanredne situacije MUP: Ovo je naša dužnost i obaveza (VIDEO)
MIlan Kocić, Foto: Kurir Televizija, Konstantinos Zilos/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

kurir tC

"PRIPADNICI MUP REAGOVALI VIŠE OD 235 PUTA" Kocić iz Sektora za vanredne situacije MUP: Ovo je naša dužnost i obaveza (VIDEO)

Društvo -

Razorno nevreme koja donosi superćelijska oluja moguće je i danas i sutra. Prema aktuelnim upozorenjima,današnji dan je i najkritičniji.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda su, najavljujući superćelijsku oluju, poručili da će razvoji oblaka sve do sutra biti veoma "snažni i brzopokretni", premeštaće se sa zapada ka istoku uz pojavu krupnog grada, kratkotrajne olujne i orkanske udare vetra.

Oluja
foto: Kurir tv

Šta je superćelijska oluja, kako se zaštiti od opasnosti koje nosi, ali i o pričinjenoj šteti, razgovarali su Milan Kocić, iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP i Milan Stevančević, klimatologom.

Milan Stevančević, Milan Kocić
foto: Kurir tv

Zbog superćelijske oluje, koja je protutnjala većim delom zemlje, vanredne situacije proglašene su u Rumi, Šidu, Novom sadu i Sremskoj Mitrovici. Širom zemlje otklanjaju se posledice i zbraja se šteta, a meteoalarm ponovo je uključen.

Pola Srbije je u najvišem stepenu upozorenja na snažno nevreme sa jakim pljuskovima, grmljavinom i pojavom grada. Stručnjaci savetuju da upozorenja treba ozbiljno shvatiti i biti svestan potencijalne opasnosti.

02:26

PRIPADNICI MUP REAGOVALI VIŠE OD 235 PUTA Kocić iz Sektora za vanredne situacije MUP: Ovo je naša dužnost i obaveza (VIDEO)

Kocić je opisao dešavanja neposredno pred oluju.

Kako je rekao, pripadnici sektora MUP su dva dana reagovali više od 235 puta uglavnom zbog požara izazvanih gromovima i jakim vetrovima.

"Pratimo sve najave i sarađujemo sa RHMZ u skladu sa time se pripremamo i reagujemo. Pripadnici MUP reagovali su više od 235 puta. Mi smo u obavezi da reagujemo na svaki vanredni događaj" , rekao je Kocić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

00:48

Oluja u Beogradu, pokrivanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track