"METEOROLOZI SU NAMESTILI OLUJE, SIPAJTE SIRĆE U TEGLU I VIČITE KAKTUS"! Opasne poruke se šire na mrežama o superćelijskoj oluji!
Trašne tvrdnje na društvenim mrežama, Foto: Damir Dervišagić, screenshot

ovo je stra[no

"METEOROLOZI SU NAMESTILI OLUJE, SIPAJTE SIRĆE U TEGLU I VIČITE KAKTUS"! Opasne poruke se šire na mrežama o superćelijskoj oluji!

Društvo -

Superoluja je u dva navrata za samo nekoliko dana protutnjala Srbijom, napravila veliku štetu na stambenim objektima i automobilima, opustošila poljoprivredne useve i što je najtragičnije tri osobe su poginule od posledica nevremena.

Ali uvek će biti onih koji u svom neznanju i, slobodno možemo reći, opasnoj zaglupljenosti raznoraznim teorijama zavere ne shvataju realnost, već svemu pridaju neke krajnje neutemeljene tvrdnje, poput jedne od najpoznatijih da je Zemlja ravna ploča ili one da će nam HAARP svima doći glave trujuči nas sa neba i izazivajući programirane strašne nepogode.

Posledice nevremena
Posledice nevremenafoto: Damir Dervišagić

I naravno da za sve imaju neko svoje rešenje koje čovek ne zna kako da nazove a da ne zvuči suviše blago za toliku količinu iditozma.

- Pokrenite se!! Uključite se u rasterivanje ove oluje, ne dozvolimo da nam unište useve. Svaka neka stavi sirće u teglu na terasu, dvorište, da isparava, a teglu na neko parče ogledala. Isparenja sirćeta uništavaju hemijske oblake - stoji u Fejsbuk objavi žene koja je, kako se može pročitati na internetu, živela u Kanadi 13 godina i da je sada poslanica nekakve privremene Skupštine naroda dostojnog Srbije:

Užasne tvrdnje na društvenim mrežama
Užasne tvrdnje na društvenim mrežamafoto: Printscreen

- Zahvaljujte za lepo vreme i vedro nebo, ali samo ponavljajte "kaktus"! Neka svi hemijski oblaci i oluje idu na kaktus. Što više se nas moli i zahvaljuje za lepo vreme tako će i biti. Meteorolozi nemaju pojma, postave da će biti oluja i svi tako planiraju i ispunjavaju plan da bude oluja. Ajmo svi: "Lepo vreme, vedro nebo". Hvala ti Bože za vedro nebo, hvala za sunce što sija. Ko želi da se uključi i neka pomogne u rastrivanju nameštenog nevremena (planiraju nam glad), a ko ne veruju neka se smeje i posle neka plače nad načinjenom štetom. Od nas zavisi!!

Ova poruka među onima koji su je pročitali, a takvih je bilo dosta na jednoj grupi, nije naišla čak ni na podsmeh, jer je ljudi smatraju opasnom, a administrator je ženu koja je ispisala pomenuti tekst izbacio nazvavši je pripadnikom sekte.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track