AKO LETUJETE U EGIPTU NIKAKO NE RADITE OVO: Možete zaglaviti zatvor! Ženu maltretirali dva sata, pretresali, a evo i zbog čega
Foto: Shutterstock

poštujte zakone

AKO LETUJETE U EGIPTU NIKAKO NE RADITE OVO: Možete zaglaviti zatvor! Ženu maltretirali dva sata, pretresali, a evo i zbog čega

Društvo -

Mnogi ljubitelji ronjenja koji borave u Egiptu pitaju se ovih dana da li smeju da iznesu školjku iz ove zemlje. Pojedini ne znaju da zbog toga mogu imati neprijatno iskustvo!

- Da li neko zna kakva je procedura da se iznese školjka iz Egipta? - upitao je jedan korisnik društvenih mreža u grupi "Egipat - Info letovanje official".

Komentari su bili razni, neki su naveli da se sme izneti, dok je bilo i onih koji su naglasili da bi ljudi koji to rade čak mogli da završe i u zatvoru.

školjka
foto: Shutterstock

- Isto kao da iznesete i džak droge - navodi se u jednom komentaru.

Jedna korisnica navela je da su njima objasnili da bi se za iznošenje školjki iz zemlje mogla dobtii kazna do tri do pet godina zatvora.

Egipat, školjka
foto: Printscreen Facebook

- U Egiptu važi zabrana vađenja korala i školjki iz mora - objasnio je jedan korisnik.

Bilo je i onih koji su iznosili, ali su to krili u koferu među peškirima i drugim stvarima.

- Korali ni slučajno. Pre čekiranja na razglasu su obaveštavali putnike da ko ima korale ih izbaci, jer kazna je 300 dolara ako nađu u koferu - navodi se u komentarima.

Jedna korisnica je navela da su kazne za iznošenje školjki i korala čak veća i da ide i do 5.000 dolara.

- Bila sam prisutna kad su ženu maltretirali dva sata, pretresali, slali na skener unutrašnjih organa i šta sve ne, jer je ćerkica od četiri godine stavila u džep dve školjkica. Nisu ni znali roditelji. Kako vam ne bi preselo, pametnije je da poštujete zakone tuđe zemlje, a ne da se vodite onom našom "Ma, ko to meni može da zabrani." Nama možda zvuči suludo, ali oni od lepote tog mora žive i ozbiljno doživljavaju da se sa time "petlja", što treba poštovati - dodaje se u komentarima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track