U NAREDNA 2 SATA PLJUSKOVI I GRMLJAVINA U OVIM DELOVIMA SRBIJE: Ovo je najnovije upozorenje RHMZ
Foto: Zorana Jevtić

U NAREDNA 2 SATA PLJUSKOVI I GRMLJAVINA U OVIM DELOVIMA SRBIJE: Ovo je najnovije upozorenje RHMZ

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je da se očekuju pljuskovi sa grmljavinom u naredna dva sata.

"Na području jugozapadne Srbije, Šumadije, kao i istočne i jugoistočne Srbije u naredna dva sata lokalni plјuskovi sa grmlјavinom.

najava
foto: Printscreen/RHMZ

U pojedinim delovima Beograda slaba kiša. Dnevna temperatura će biti u padu, u većini mesta za 10 do 15 stepeni u odnosu na jučerašnji dan, i kretaće se od 22 na severu do 35 °S na jugoistoku", stoji u upozorenju RHMZ.

Ranije danas, RHMZ je upozorio na vremenske nepogode.

"Danas u centralnim, istočnim i južnim predelima naoblačenje sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom i osetan pad temperature, u većini mesta za 10 do 15 stepeni. U zoni jakih grmlјavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s)", objavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

meteo alarm
foto: Pritnscreen/rhmz

Narandžasti meteo alarm na snazi je u većem delu Srbije, izuzev Bačku, Banat, Srem i Beograda, zbog jakog vetra, kiše i grmljavine. U severnim predelima Srbije kao i u Beogradu upaljen je žuti meteo alarm, zbog istih nepogoda.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", objavio je RHMZ.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track