"OVAKO TREBA DA IZGLEDA SET PRVE POMOĆI" Menadžer prodaje kompanije Niva: Prvu pomoć kupujte ISKLJUČIVO U APOTEKAMA
Vladimir Milutinović, Foto: Kurir tv

kurir tv

"OVAKO TREBA DA IZGLEDA SET PRVE POMOĆI" Menadžer prodaje kompanije Niva: Prvu pomoć kupujte ISKLJUČIVO U APOTEKAMA

Društvo -

Komplet za prvu pomoć predstavlja obavezan sadržaj gepeka svakog automobila ili motocikla a pružanje prve pomoći povređenom uz sadržaj tog kompleta može nekome spasiti život do dolaska lekarske ekipe.

Branislav Čurčin, Vladimir Milutinović
foto: Kurir tv

Tokom nedavnog spašavanja povređenog bicikliste, ekipe Gorske službe spasavanja suočile su se s iznenađujućom situacijom kada su otvorili komplet za pružanje prve pomoći i otkrili da umesto potrebne medicinske opreme, unutra su se nalazile papirne maramice, smotuljci toalet papira i pakovanje hikrike umesto izotermalnog pokrivača.

prva pomoć
foto: Kurir tv

Incident se dogodio pre nekoliko dana, kada je ekipa za hitne intervencije primila poziv o padu bicikliste. Dežurna ekipa je odmah reagovala i upućena na teren, dok je Čurčin, član Gorske službe spasavanja koji se nalazio u blizini mesta nesreće, sa svojim kolegom krenuo ka mestu događaja.

05:00

VLADIMIR MILUTINOVIĆ

Vladimir Milutinović, menadžer prodaje za medicinska sredstva kompanije Niva gostovao je u jutarnjem programu Redakcija.

Milutinović je iz ugla proizvođača ispričao kako je došlo do ovakvog propusta.

- MI nismo u saradnji sa Galenikom mi smo konkurentne firme. Obe firme imaju registrovane setove prve pomoći prema važećem zakonu. Ovaj set koji ste pokazali a koji je neispravan, je falsifikat, kojim su ugrožene tri firme! U setu koji je torbica je Galenikina, unutra su naši proizvodi Niva, i treće firma firma Tosama, koja je slovenačka firma i datira iz SFRJ, znači stari je njihov logotip, čak je i naša ambalaža zatečena u setu prve pomoći je naša stara ambalaža. Čak je i adresa koja je na pakovanjima Šumadijska, a ona je promenjena... - rekao je Milutinović.

prva pomoć
foto: Kurir tv

Zbog svih plagijata koji se dešavaju on je doneo da prikaže kako bi trebalo da izgleda jedan set prve pomoći.

- Evo, ovako trenutno sada izgleda naša ambalaža i logotip Nive s ovim labudom. I ovakva medicinska sredstva možete da nađete i u apotekama, u Slobodnoj prodaji, mimo setova prvih pomoći. Naravno, tu se nalaze jedne medicinske makaze sa zakrivljenim vrhom. Ovo su prvi zavoji, tip B, koji su sterilni, koji se stavljaju direktno na ranu. Imamo, evo, ono što je kolega našao na terenu, gde je našao papirne maramice, to je polametarska sterilna gaza i ona trenutno ovako i izgleda. To je ispravno i ono iza čega naša kompanija stoji, da je proizvedeno kod nas - predstavio je Mulutinović i apelovao:

- Rok za upotrebu ovog seta je 5 godina. Nemojte kupovati prvu pomoć nigde osim u apoteci!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

01:30

INCIDENT OD PRE NEKOLIKO DANA KOJI JE ZGROZIO SRBIJU! Čurčin o ŠOKU koji je zatekao ekipu PRVE POMOĆI: Nije bilo osnovnog (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track