Maca upravnik novosadskog Pozorišta mladih

Nije „Veliki Brat“

Maca upravnik novosadskog Pozorišta mladih

Društvo -
Potvrđujem da me je SPO predložio za vd upravnika Pozorišta mladih. Upravljanje ovom uglednom institucijom kulture za mene kao glumca predstavlja veliki profesionalni izazov, kojem ću rado izaći u susret ukoliko mi Skupština grada ukaže poverenje", rekao je Maca

NOVI SAD - Glumac Dragan Marinković, čiji je nadimak Maca, potvrđuje da je kandidat Srpskog pokreta obnove za novog upravnika Pozorišta mladih. Maca treba na tom mestu da zameni dosadašnjeg direktora Zorana Đerića.

"Potvrđujem da me je SPO predložio za vd upravnika Pozorišta mladih. Upravljanje ovom uglednom institucijom kulture za mene kao glumca predstavlja veliki profesionalni izazov, kojem ću rado izaći u susret ukoliko mi Skupština grada ukaže poverenje", rekao je Maca za Radio 021.

"Verujem da će brojni planovi i ideje koje imam, uz saradnju sa izvanrednim ansamblom Pozorišta mladih, u mesecima koji su pred nama postati stvarnost. Od mojih sugrađana i javnosti Novog Sada ne tražim ništa drugo, osim da mi pruže fer šansu da u roku od 100 dana nakon eventualnog imenovanja te svoje ideje realizujem, a ukoliko to iz bilo kog razloga ne uspem, sigurno se neću ni prijaviti na javni konkurs za izbor upravnika", naveo je Maca.

Marinković kaže da je tokom svoje profesionalne karijere navikao da bude na udaru javnosti i da od kritike ne beži."Nekada mi je zamerano na mom anti-ratnom aktivizmu i otporu poplavi nacionalizma na Balkanu, dok mi se sada spočitavaju neke druge stvari. Jedina vrsta kritike koju ne mogu da prihvatim jesta ta kojom se meni kao glumcu zamera zbog uloga koje sam igrao ili igram"

"Novi Sad je predivan grad, koji sam zavoleo svim srcem od prvog dana kada sam u njega došao. Divan je i velik i zbog toga što raširenih ruku prima sve ljude dobre volje, a na nama je da mu se odužimo na pravi način. Verujem da kao vd upravnik Pozorišta mladih mogu pružiti puno, a da li ću to i biti u prilici da učinim, odlučiće Skupština grada, koja je jedino za to nadležna" kaže on.

Imenovanja novih direktora gradskih ustanova i institucija očekuju se uskoro.

Ovaj sarajevski glumac živi već neko vreme u Novom Sadu i iako tvrdi da nije član SPO često se pojavljuje na akcijama omladine ove partije ili na rođendanskim proslavama stranke. Poslednji put je sekao tortu na 21. stranačkom rođendanu koji je bio održan na brodu "Skiper".

Macu mediji opisuju kao "poznatog voditelja i šoumena". Na nacionalnoj TV Pink vodio je emisije "Veliki brat" i "Farma". Snimio je i nekoliko filmova. Diplomirao je na sarajevskoj Akademiji scenskih umetnosti.

SPO: Maca je pravi kadarU Gradskom odboru SPO kažu da je Maca afirmisani glumac koji je diplomirao na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu sa zvanjem najboljeg studenta i da iza sebe, kao glumac i kao reditelj, ima preko 50 teatarskih premijera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track