DONACIJE KOJE ŽIVOT ZNAČE: Fondacija Mozzart uručila inkubator bolnici u Prokuplju
Foto: Promo

DONACIJE KOJE ŽIVOT ZNAČE: Fondacija Mozzart uručila inkubator bolnici u Prokuplju

Društvo -

Nakon Paraćina najsavremenija oprema za najmlađe stigla i na jug naše zemlje

Modernizacija neonatalnih odeljenja u bolnicama širom Srbije je od vitalnog značaja za velike borce – prevremeno rođene bebe, a Opšta bolnica u Prokuplju bogatija je za inkubator koji je Fondacija Mozzart donirala u okviru velike akcije podrške zdravstvenom sistemu naše zemlje. U saradnji sa Ministarstvom zdravlja, prokupačko porodilište izabrano je kao jedno od tri u našoj zemlji kojima će Mozzart pokloniti inkubatore.

Mozzart, inkubator, Prokluplje
foto: Promo

Sredstva za nabavku novih aparata za novorođenčad koja su pre vremena došla na svet prikupljena su u okviru akcije „Milion razloga za gol“ tokom svetskog prvenstva u Kataru kada je Mozzart svaki postignuti gol srpske reprezentacije nagradio sa milion dinara.

Mozzart, inkubator, Prokluplje
foto: Promo

„Donacija Fondacije Mozzart je od velikog značaja za prokupačko porodilište jer su inkubatori koje imamo stari skoro 30 i 40 godina. Inkubatori imaju veoma značajnu ulogu u adaptaciji i prilagođavanju novorođene dece jer oni omogućavaju bolju negu dece po rođenju, a trenutno u porodilištu je devetoro novorođenčadi iz celog Topličkog okruga, što je nešto manje nego u ovom periodu prošle godine“ rekao je Ivica Mladenović šef Odseka neonatologije u prokupačkoj Opštoj bolnici.

Novi savremeni inkubator, pružiće najkvalitetnije uslove za prevremeno rođene bebe, počev od direktnog protoka kiseonika sa mreže, kao i mnogo boljih uslova za oporavak i ubrzani rast i razvoj.

Mozzart, inkubator, Prokluplje
foto: Promo

„Slične humanitarne akcije koje imaju za cilj poboljšanje uslova u našem zdravstvu nastavićemo da sprovodimo jer čvrsto verujemo da je zdravstvo jedan od najvažnijih stubova naše države i društva. Tako da smo pored Prokuplja jedan inkubator već uručili Opštoj bolnici u Paraćinu, dok ćemo jedan donirati Zdravstvenom centru Gnjilane, odnosno jedinom seoskom porodilištu u Evropi koje se nalazi u Pasjanu nadomak Gnjilana“ istakla je Milica Čakajac iz Fondacije Mozzart.

Mozzart, inkubator, Prokluplje
foto: Promo

Sanitetsko vozilo, savremeni sistem za transplantaciju kože, EKG aparat, medicinska i računarska oprema, samo su deo vrednih donacija koje je Fondacija Mozzart je od početka godine uputila zdravstvenim ustanovama od severa do juga naše zemlje. U narednom periodu realizovaće se i donacije stolice za stereotaksičnu biopsiju Centru za radiologiju Kliničkog centra u Nišu i ginekološke stolice Onkološkom dispanzeru u Čačku, kao i ultrazvučnog aparata Domu zdravlja Savski venac.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track