Lajčak u Beogradu

Poseta

Lajčak u Beogradu

Društvo -
Specijalni izaslanik EU učestvovati i na Drugom Beogradskom bezbednosnom forumu, na kome će danas, drugog dana skupa, uvod u jutarnje diskusije dati predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić

BEOGRAD - Specijalni izaslanik EU i potpredsednik slovačke Vlade Miroslav Lajčak boraviće danas u poseti Srbiji gde će razgovarati sa srpskim zvaničnicima i učestvovati na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Kako je najavila pres služba predsednika Srbije, Lajčaka će primiti predsednik Tomislav Nikolić. Iz Vlade Srbije najavljeno je da će sa Lajčakom razgovarati i predsednik Vlade Ivica Dačić, kao i potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić.

Lajčak, koji obavlja i dužnost šefa slovačke diplomatije, sastaće se i sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivanom Mrkićem, rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova.

Lajčak će, kako je najavljeno, učestvovati i na Drugom Beogradskom bezbednosnom forumu, na kome će danas, drugog dana skupa, uvod u jutarnje diskusije dati predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Drugi Beogradski bezbednosni forum, koji su zajednicki organizovali Beogradski fond za politicku izuzetnost, Evropski pokret u Srbiji i Beogradski centar za bezbednosnu politiku, okuplja oko 70 svetskih i domaćih zvanicnika, nezavisnih eksperata koji se bave bezbednosnim, spoljnopolitickim i ekonomskim temama od regionalnog i globalnog znacaja.Tema ovogodišnjeg foruma je "Suocavanje sa krizom: izazovi za demokratiju i bezbednost".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track