"KADA DOĐETE U RESTORAN, OBAVEZNO OVO PITAJTE KONOBARA" Profesor Perišić o unosu plastike: Deco, igrajte se sa drvenim igračkama!
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

"KADA DOĐETE U RESTORAN, OBAVEZNO OVO PITAJTE KONOBARA" Profesor Perišić o unosu plastike: Deco, igrajte se sa drvenim igračkama!

Društvo -

Plastika je svuda oko nas, ali i u nama. Dokazano je da je ima ne samo u vodi iz plastičnih flašica i hrani u plastičnoj ambalaži, već i u medu, soli, šećeru, pivu, kafi i čaju.

Plastika je, posle betona i čelika najviše redukovani materijal na svetu, i samo 11 odsto ide u reciklažu, ostalo ide u okolinu i utiče na ljudsko zdravlje.

00:39

KADA DOĐETE U RESTORAN, OBAVEZNO OVO PITAJTE KONOBARA prof. dr Perišić o unosu plastike: Deco, igrajte se sa drvenim igračkama!

Gosti "Pulsa Srbije" koji je odgonetnuo koliko plastike unosimo u organizam, a da toga nismo ni svesni, je prof. dr Vojislav Perišić, gastroenterologa.

- Kada dođete u restoran, plastiku nikako, a vodu koju vam služe neka bude u staklenim bocama bez plastičnog zatvarača, to je broj jedan. Dalje, kuvano jelo koje vam prave, pitajte konobara u čemu je pravljeno, preporučljivo je u staklu ili čeličnom loncu. Deco, uzimajte samo boce od stakla, a igračke drvene, ja sam se igrao sa drvenim igračkama. Moramo da pazimo da plastika uđe što manje u nas.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:57

OVAKO IZGLEDA PROCES PROIZVODNJE MESA IZ ŠTAMPAČA! Stručnjaci: Hrana će se proizvoditi posebno za decu, bolesne, alergične...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja