ZAVRŠNI ISPIT ZA OSMAKE KOJI PRIJEMNI NISU POLAGALI U JUNU: Realizuje se 16, 17. i 18. avgusta, evo kada će biti konačni rezultati
Foto: Aleksandar Jovanović

svi detalji

ZAVRŠNI ISPIT ZA OSMAKE KOJI PRIJEMNI NISU POLAGALI U JUNU: Realizuje se 16, 17. i 18. avgusta, evo kada će biti konačni rezultati

Društvo -

Završni ispit u avgustovskom roku, u skladu sa kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2022/2023. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu za školsku 2023/2024. godinu, realizuje se 16, 17. i 18. avgusta 2023. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete Srbije.

Navode da će završni ispit u ovom roku polagati samo oni učenici osmog razreda koji iz različitih objektivnih razloga nisu polagali u junskom roku, prenosi Telegraf pisanje Tanjuga.

Ministarstvo precizira da će konačni rezultati završnog ispita biti poznati 21. avgusta, dok će se upis učenika u srednje škole u trećem upisnom krugu, vršiti neposredno u školi 24. i 25. avgusta, odnosno u četvrtak i petak sledeće nedelje.

Škole u kojima se ostvaruje program osnovnog obrazovanja odraslih (FOOO), završni ispit u avgustovskom roku organizuju 16. avgusta 2023. godine, polaganjem jednog testa, navode iz srpskog Ministarstva prosvete.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track