"NE VERUJU LEKARIMA, PA SE LEČE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA" Advokatica Božilović Petrović: Ko se ovim bavi, kazna i do 3 godine zatvora
Gordana Božilović Petrović, Foto: Shutterstock

kurir tv

"NE VERUJU LEKARIMA, PA SE LEČE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA" Advokatica Božilović Petrović: Ko se ovim bavi, kazna i do 3 godine zatvora

Društvo -

Sve češće se na društvenim mrežama mogu naći paket proizvodi influensera koji nude određena rešenja za raznorazne probleme, a javnost ih prepoznaje i klasifikuje kao nadrilekare.

Gordana Božilović Petrović
foto: Kurir tv

O ovoj temi u studiju Kurir televizije razgovarala je sa voditeljkom Snežanom Petrović, Gordana Božilović Petrović, advokat.

Petrović je dala pravni ugao kako je moguće regulisati krivična dela ova vrsta.

- Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo stavljeni su pod isto krivično delo i znači da neka osoba koja nema dovoljnu stručnost za ono što radi. Za ovo je predviđena kazna od 3 godine zatvora. Kada dođe do neke teške telesne povrede kazne su jače - rekla je Petrović.

03:12

NADRILEKARSTVO I NADRIAPOTEKARSTVO ISTO SU KRIVIČNO DELO Božilović Petrović: Sve je više alternativnih metoda na internetu

Alternativni načini lečenja koji su odobreni od strane države, nastavlja Petrović, nisu u ovom "košu".

- Pokušava se sa alternativnim metodama, i to je u redu ako ide uz zvaničnu medicinu, a toga je sve više jer je opalo poverenje u doktore... - kazala je Petrović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

02:05

Sonja Hadži-Borjanović: Nisu pacijenti iskorišćavali bolovanje, već lekari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track