U OVOM MESTU U SRBIJI NUDE BESPLATAN SMEŠTAJ OD 100 KVADRATA I DOBAR POSAO! Traže 4 osobe, čak ne morate imati ni radnog iskustva!
Sve što nedostaje, oni će dokupiti, Foto: Opština Srpska Crnja

Prilika koja se ne propušta

U OVOM MESTU U SRBIJI NUDE BESPLATAN SMEŠTAJ OD 100 KVADRATA I DOBAR POSAO! Traže 4 osobe, čak ne morate imati ni radnog iskustva!

Društvo -

Iako je dugo odolevao problemima koji muče svako manje mesto u Srbiji i Dom zdravlja Srpska Crnja ove godine ostao je bez dovoljno lekara.

Ovoj zdravstvenoj ustanovi da bi funkcionisala normalno i izašla u susret potrebama svih stanovnika ove male srednjobanatske opštine, nedostaju četiri lekara. Umesto dvanaest, trenutno ih radi osam. Dva sela, Toba sa oko 350 i Radojevo sa oko 800 stanovnika, trenutno nemaju lekara u ambulanti.

Sve čine da dovedu doktore u Srpsku Crnju
Sve čine da dovedu doktore u Srpsku Crnjufoto: Opština Srpska Crnja

- Konkurs za prijem lekara nam je stalno raspisan ali odziva nema. Kontaktirali smo sa svim službama za zapošljavanje u Srbiji, ali odgovor je isti. Mladi lekari nisu zainteresovani za rad u seoskim ili manjim sredinama - kaže za portal zrenjaninski.com direktorka Doma zdravlja Srpska Crnja dr Danica Vučurević Đukin.

Svega ima

Pravo mesto za početak karijere

- Rekla bih da je ovo pravo mesto da neko počne karijeru. Zbog zakonskih ograničenja, radni odnos se zasniva na dve godine ali garantujem da će to biti na neodređeno vreme. Ovde živi miran, pitom narod, kolege koje rade su spremne da pomognu, meštani će se obradovati da dobiju lekare - poručuje direktorka Doma zdravlja Srpska Crnja dr Danica Vučurević Đukin:

- Postoji zabluda da u manjim mestima nema života ali to nije tako. Zrenjanin je blizu, još je bliža Kikinda, blizu je granica sa Rumunijom i divan grad Temišvar. Imamo prelep bazen. To je nešto što nemaju i mnogo veća mesta. Zato bih pozvala i mlade ali i starije kolege da nam se pridruže, neće se pokajati.

Zato su u ovoj ustanovi, zajedno sa opštinskim rukovodstvom, odlučili da budućim kolegama ponude još jednu pogodnost.

- Opština nam je ustupila svoj stan u Srpskoj Crnji, površine oko sto kvadrata, i potpuno ga je opremila. To znači da je stan uređen, opremljen nameštajem i belom tehnikom i potpuno besplatan za korišćenje. Opštinsko rukovodstvo je spremno da pomogne na svaki način, pa kažu, ako još nešto nedostaje, dodaće i to - ističe dr Vučurević Đukin.

Unutrašnjost objekta
Unutrašnjost objektafoto: Opština Srpska Crnja

Stan za lekara i njegovu porodicu, sa istim uslovima, postoji i u Radojevu.

- Zaposlili bismo i lekare bez iskustva, jer smo spremni da im pomognemo na svaki način. Kolektiv je mlad, svi su spremni za saradnju i pomoć. Znate, mladim lekarima u većim sredinama obično nema ko da pomogne kad počnu da rade. Ovde bi dobili podršku starijih kolega i zaista bi mogli mnogo da nauče - ističe dr Vučurević Đukin.

Ovde bi radili
Ovde bi radilifoto: Dom zdravlja Srpska Crnja

Dom zdravlja Srpska Crnja je dobro opremljen potrebnim aparatima. Svaka ambulanta ima EKG aparat i boce sa kiseonikom. Dom zdravlja ima rentgen aparat, ultrazvuk, tri sonde. U mestu postoji i biohemijska laboratorija, pa se rezultati dobijaju u toku dana.

Kurir/Zrenjaninski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track