RAZAPNU SUNCOBRAN KAO ZASTAVU NA PLAŽI I PRAVE HLAD DRUGIMA! Srbi se žale na ovakve prizore: Kad im kažete oni se SVAĐAJU (FOTO)
Foto: Ana Paunković

polemika

RAZAPNU SUNCOBRAN KAO ZASTAVU NA PLAŽI I PRAVE HLAD DRUGIMA! Srbi se žale na ovakve prizore: Kad im kažete oni se SVAĐAJU (FOTO)

Društvo -

Avgust polako izmiče, mnogi su već završili sa godišnjim odmorima dok su neki isplanirali letovanje za predstojeći septembar.

Na društvenim mrežama i dalje svakodnevno možemo da pročitamo razna iskustva sa letovanja kao i zamerke zbog cena, ugostitelja ili čak i pojedinih turista na popularnim letovalištima.

Ovoga puta se u Fejsbuk grupi Live from Greece pokrenula rasprava oko postavljanja suncobrana na plaži.

- Kakva su vaša iskustva sa korisnicima suncobrana na plaži. Zbog čega neko nekom uskraćuje sunčanje, a pritom suncobran postavi ceo dan kao zastavu samo da se kaže da je otvoren pri čemu hlad ne pravi sebi nego ljudima oko sebe, je li je to bezobzirnost ili bezobrazluk šta vi mislite - piše u objavi ispod koje su se nizali komentari.

suncobrani, plaža
foto: Printscreen/Live from Greece

- Čak i kada im ukažete oni se svađaju iako nisu u pravu jer niko ne bi trebalo nikom da uskraćuje užitak na plaži - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Naravno da niko nema ništa protiv suncobrana, ali koristite ih za sebe i sebi pravite hlad, namestite tako da samo sebi pravite hlad a ne i ostalima oko sebe. Nije teško biti fin.

Međutim, mnogi su i napisali da kada su na odmoru na plaži ne obraćaju pažnju na ostale kupače.

- Kad sam na plaži i moru ne zamaram se takvih glupostima i sitnicama već pokušavam maksimalno da iskoristim te dane dok sam tu i najmanje što mi treba da me nervira zamisli nečiji suncobran - glasi jedan od komentara, dok su pak neki članovi grupe savetovali da svako može da priđe i da pokupi suncobran ukoliko mu smeta.

Grčka, plaža, Olimpijada, Babilon, plaža Babilon
foto: Youtube Printscreen

Ipak, neki su napisali da nije kulturno dirati tuđe stvari.

- Kad bi to tako neko nekome prilazio i dirao lične stvari... Plaže su javne površine mozda rušite i one fiksne suncobrane od barova. A na plaži nema mesta da se sunčaš nego ti hoćeš baš tu gde je neko postavio suncobran - piše u jednom od komentara, dok je drugi član grupe odgovorio:

- Naravno čovek ima pravo eto baš hoće da se sunča tamo gde je neko otvorio suncobran, tu je recimo najlepši pesak.

- Ima dovoljno plaže za sve... Ako drugima ne smetaju suncobrani na ležaljkama koji zauzimaju i po 30 odsto plaže, ne treba ni tebi par suncobrana pored da smeta. Ako ti već smetaju, provozaj se malo do neke plaže na kojoj nema ljudi i gužve - glasili su neki od komentara ispod objave.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja