MARTINOVIĆ POSETIO PREŠEVO: Ministar prvacima podelio školski pribor i đačke torbe, a školama donirao laptop računare
Foto: MDULS

MARTINOVIĆ POSETIO PREŠEVO: Ministar prvacima podelio školski pribor i đačke torbe, a školama donirao laptop računare

Društvo -

Povodom početka nove školske godine ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu dr Aleksandar Martinović obišao je danas u Preševu osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Abdulah Krašnica“ i tom prilikom prvacima podelio školski pribor i đačke torbe, a školama donirao laptop računare.

Aleksandar Martinović
foto: MDULS

Martinović je naglasio da je ulaganje u decu najvažnija investicija, te da je zadatak države i lokalnih samouprava da im obezbede pristojne uslove za odrastanje i obrazovanje. Podsetio je da je su predsednik Republike Aleksandar Vučić i celokupna Vlada Srbije, kao i Koordinaciono telo, čvrsto opredeljeni da Albanci koji žive u ovom delu Srbije, pre svega u Bujanovcu i Preševu, budu ravnopravni sa svim drugim građanima, kao i da je interes države da neguje dobre odnose između Srba i Albanaca, jer je to jedini garant napretka ovog dela zemlje.

„Za državni vrh su jednaki svi građani Srbije koji u njoj vide svoju otadžbinu. Važno nam je da gajimo slogu i zajedništvo, a država će uložiti više sredstava kako bi mladi ostali da žive na jugu zemlje. Mir, sloga i ekonomski napredak ovog kraja su politika koju vodi i za koju se zalaže rukovodstvo zemlje“, istakao je Martinović i dodao da je Vlada pomogla da se uspostavi industrijska zona površine 13,5 hektara u Preševu, te da će podržati i dovođenje investitora čime će se ovo zemljište staviti u funkciju.

1 / 3 Foto: MDULS

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi iskazao je zadovoljstvo što je ministar i predsednik Koordinacionog tela za jug zainteresovan da radi na prosperitetu i ekonomskom razvoju opštine Preševo. On je istakao da bi pored promocije mira i stabilnosti u ovoj regiji, trebalo mnogo toga da se uradi na poboljšanju uslova za život svih naroda u Preševu.

Nakon održanog sastanka sa predsednikom opštine Preševo Šćiprimom Arifijem i članovima Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu, Martinović je obišao je i kancelariju Službe KT u Preševu kojoj je donirao laptop računare.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track