Dugalić: Banke ne iznose profit iz Srbije
Foto: Reuters

Dugalić: Banke ne iznose profit iz Srbije

Društvo -
Ne vidim o kojim parama je reč i šta je poenta, osim što se bankama pravi velika šteta, ocenio predsednik Udruženja banaka Srbije

BEOGRAD - Predsednik Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić izjavio je da će to udruženje pozvati premijera Ivicu Dačića da objasni svoju izjavu da su banke u proteklih godinu i po dana iznele 1,5 milijardu evra profita iz Srbije.

Stvarno bismo voleli da znamo o kojim parama je reč, rekao je Dugalić, koja podseća da je Dačić izjavio da "to nije nelegalno, ali je društveno neodgovorno". Dugalić, sa druge strane, objašnjava da je ukupan profit celog bankarskog sektora u 2010. i 2011. godini bio 644 miliona evra.

"Ne vidim o kojim parama je reč i šta je poenta, osim što se bankama pravi velika šteta. Narodna banka Srbije je nekoliko puta ranije demantovala tvrdnje da se kapital iznosi preko granice. Zato ćemo premijera Ivicu Dačića pozvati na sastanak da nam objasni o čemu je reč, ali i da mu izložimo situaciju u bankarskom sektoru", kazao je Dugalić za Politiku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track