KRAGUJEVČANKA HTELA DA POŠALJE DECU S BAKOM NA MORE PA DOŽIVELA ŠOK: Ono što joj je rekla ostavilo je bez teksta, Srbija PODELJENA
Foto: Graham Oliver / Panthermedia / Profimedia

plan se izjalovio

KRAGUJEVČANKA HTELA DA POŠALJE DECU S BAKOM NA MORE PA DOŽIVELA ŠOK: Ono što joj je rekla ostavilo je bez teksta, Srbija PODELJENA

Društvo -

Zamislite samo kolika je to ljubav kad dete koje volite najviše na svetu ima dete koje voli najviše na svetu, pa se te sve ljubavi zbroje i pomnože u neke neopisive beskonačnosti – opisao je jednom prilikom nepoznati autor ljubav između baka i deka i njihovih unuka.

Bez obzira na to što je ta ljubav toliko topla i intenzivna, svejedno je ne bismo trebali iskorišćavati.

Danas su stvari malo drugačije. Sve više baka i deda nije presrećno kad im se najave deca s vlastitom decom i kad treba pričuvati tu decu na dan, dva, nedelju ili mesec dana.

Polihrono, Grčka, letovanje, plaža, more, ležaljke
foto: Shutterstock

Stigle su neke nove generacije baka koje imaju sasvim drukčije planove za penziju. Modernije, aktivnije i samosvesnije bake vole unuke najviše na svetu, a svoje pozne godine žele provesti uživajući u plodovima svog dotadašnjeg rada, a kao dadilje.

I to bi trebalo biti sasvim u redu.

Povod ovoga teksta bila je nesvakidašnja situacija u kojoj se našla jedan Kragujevčanka. Naime, ona je samo htela dobar odmor i kupanje na plaži. Istovremeno je htela i svojoj deci da priušti nezaboravno letovanje. Sve je pripremila za dobar odmor i rezervisala apartman.

Teško je letovati s decom i kad su roditelji u kompletu, bio je najčešći komentar koji je čula ova mama.

A tada joj je sinula ideja da povede svoju mamu.

Deca obožavaju baku, a baka jedva čeka svaki trenutak koji može provesti sa njima. To je kombinacija koja će svima ići u prilog. Baka će uživati, on će se napokon odmoriti, a klinci će u školi s vršnjacima razmenjivati doživljaje s mora.

Polihrono, Grčka, letovanje, plaža, more, ležaljke
foto: Shutterstock

Međutim, njen plan izjalovio čim ga je predstavila svojoj mami. Ona joj je rekla da joj je strašno bolno to uopšte izgovoriti, ali da ne želi s njom na letovanje. Te je godine već bila na moru i to ju je iscrpilo, a ima puno planova i radova po kući i vrtu koje je planirala napraviti baš u tom periodu.

Ne radi se o tome da oni ne vole svoje unuke, ali nove bake i deke su odlučili da treba da se desi promena u porodici koja je uvek računala na baka-servis.

Je li to sebično od njih? Pomalo jeste, ali ne nužno loše. Zašto je pogrešno ne hteti čuvati unuke, danas kad postoje silne dadilje, mnogo mlađe i okretnije, tako da detetu ništa ne fali.

Polihrono, Grčka, letovanje, plaža, more, ležaljke
foto: Shutterstock

Mnogi su u ovoj priči podržali baku. Prijateljima i porodici nije jasno kako joj je takvo nešto uopšte palo na pamet, a neki su dali komentar da je ovaj predlog sebičan.

S druge strane, neki su ipak stali na stranu mame, ne gledajući na to kao na sebičan gest, već kao na snalažljivu ideju koju bi prihvatila većina baka.

Bilo je dosta onih koji su se baš šokirali što je majka ove Kragujevčanke odbila jer bi većina baka dala sve na ovome svetu da ih njihovo dete povede na odmor s unucima.

Kurir.rs/Najžena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track