RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Snažno nevreme U NAREDNIH SAT VREMENA vremena pogodiće ove delove Srbije
Foto: Shutterstock

oprez

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Snažno nevreme U NAREDNIH SAT VREMENA vremena pogodiće ove delove Srbije

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje za intenzivne pljuskove sa grmljavinom na području srednjeg i južnog Banata, kao i u delovima Beograda.

RHMZ
foto: Printscreen

- U narednih sat vremena na području srednjeg i južnog Banata, kao i severoistočnih delova Beograda intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i lokalnom pojavom sugradice i grada - navodi se u saopštenju RMHZ-a.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija, zastrašujućeg crnog oblaka iznad Novog Sada koji je danas zahvatila snažna oluja sa gradom i poplavila ulice. Ovaj oblak kreće se ka jugu i jugoistoku.

U ovom času snažan grmljavinski sistem premešta se preko zapada Srema i Podrinja ka Mačvi, dok se drugi grmljavinski sistem premešta preko severa Banata. Oni ovim predelima uslovljavaju veoma obilne pljuskove i jaku grmljavinu, loklano i nepogode, a u nastavku dana u severozapadoj visinskoj struji nastaviće put prema jugoistoku.

Inače, hladni front sa severa Srbije do večeri će se proširiti i na centralne i zapadne, a tokom noći i na ostale predele Srbije, donoseći kišu i pljuskove sa grmljavinom. Lokalno se očekuju grmljavinske nepogode i vrlo obilne padavine.

U toku večeri i noći, pa sve do jutra u zapadnim, centralnim i jugozapadnim predelima Srbije očekuju se veoma obilni pljuskovi i lokalne oluje.

Očekuje se da padne od 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i preko 50 litara.

Obilne padavine očekuju se i tokom ponedeljka u zapadnim u južnim predelima Srbije, pri čemu bi palo dodatnih 10 do 30 litara kiše.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track