SUKOB LGBT AKTIVISTA! Miletić odbio da gostuje sa njim, Azdejković ga napao: On je SAMOZVANI DIREKTOR PRAJDA koji radi za Šveđane!
Foto: Kurir TV, Printscreen/Kurir TV, Kurir televizija

RAZMIRICE U LGBT ZAJEDNICI

SUKOB LGBT AKTIVISTA! Miletić odbio da gostuje sa njim, Azdejković ga napao: On je SAMOZVANI DIREKTOR PRAJDA koji radi za Šveđane!

Društvo -

U Beorgadu je u toku Nedelja ponosa koja je zvanično počela u ponedeljak 4. septembra skupom pripadnika LGBT zajednice na platou kod "Pobednika" na Kalemegdanu. Manifestacija se održava pod sloganom "Nismo ni blizu", a trajaće do nedelje 10. septembra. Kao centralni događaj "Nedelje ponosa 2023" najavljena je Prajd šetnja, zakazana za subotu 9. septembar u Beogradu, koja bi počela i završila se u parku Manjež.

U suret Prajdu organizatori ističu da su prava LGBT osoba ugroženija nego pre i da trenutak u kojem se održava nije optimističan, a zbog čega je to tako govorio je u emisiji Puls Srbije Predrag Azdejković novinar i LGBT aktivista.

Predrag Azdejković
foto: Kurir televizija

Kako je u emisiji trebalo da gostuje i direktor Beograd Prajda, Goran Miletić koji je međutim odbio da sedi u studiju zajedno sa Azdejkovićem, Azdejković je ispravio voditelja koji je ga je uptao da li može da kaže zbog čega direktor Beograd Prajda ne želi da bude sa njim u studiu.

- Ja bih vas ispravio. On je samozvani direktor Beograd Prajda. Postoji ove godine jedan problem nakon prošlogodišnjeg Europrajda koji je bio totalni fijasko i ništa korisno nije doneo, a da samI organizatori nisu bil spremni da snose posledice za taj fijasko, već nisu nimalo bili samokritični i nastavili su rade jedno te isto. Kao da se ništa nije desilo, kao da nije bilo zabrane - konstatovao je Azdejković i dodao:

- Postoji jedan problem koji imamo već duže vreme, a to je da Beograd Prajd organizuje švedska organizacija. Goran Miletć živi u Stokholmu, dođe u Srbiju da organizuje Prajd, onda se vrati u Stokholm, a nama ovde ostavi sve probleme. Radi za organizaciju Civil Right Defenders sa sedištem u Švedskoj.

02:08

SUKOB LGBT AKTIVISTA! Miletić odbio da gostuje sa njim, Azdejković ga napao: On je SAMOZVANI DIREKTOR PRAJDA koji radi za Šveđane!

Iako je mišljenja da bi LGBT aktivisti u teoriji trebalo da budu složni u borbi za isti cilj, Azdejković tvrdi da to nije moguće, jer je kako kaže Beograd Prajd otet od strane švedske organizacije.

- U teoriji bi trebalo da postoji dijalog mešu LGBT akrivistimas, ali sada je problem što imamo uzurpaciju na LGBT sceni. Prajd je otet od jedne švedske međunarodne organizacije koja organizuje Prajd kao da smo njena kolonija. Prajd je otet od srpske LGBT zajednice koja treba da bude organizator. Bio sam na raznim sastancima ovih dana i mogu da kažem da postoji konsenzus oko toga da Prajd u Srbiji treba da organizuju lokalni akteri - istakao je Azdejković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

21:13

Žestok okršaj Boška Obradovića i Čedomira Stojkovića oko gej parade

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja