DANAS JE "SVETSKI DAN KNEDLI", A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite
Foto: Printscreen/Youtube/ Verina mala kuhinja

KURIR TV

DANAS JE "SVETSKI DAN KNEDLI", A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

Društvo -

Danas se obeležava još jedan Svetski dan knedli! Knedle su obožavali Nikola Tesla, Mocart i car Ferdinand. Obožavamo ih i mi danas, kao i naša deca!

Tradicionalno jelo sa istorijom dugom preko 2.000 godina, ali i omiljeni slatkiš iz detinjstva. Topao, sočan i pun slatkog fila. Bake su ga spremale sa šljivama i kajsijama.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

A najbolji način da proslavite Svetski dan knedli je da napravite knedle prema omiljenom porodičnom receptu, prisetite se lepih trenutaka i uživate u druženju sa porodicom uz poslasticu sa šljivama.

Nikola Nedeljković ugostio je našu ekipu Kurir televizije i podelio sa njima originalni recept knedli koji možete pogledati u videu ispod:

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:26

Susret ukusa – hrana Centralne i Istočne Evrope i specijaliteti provincije Džeđijanga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja