Azdejković se izvinjava i nudi ostavku

Shvatio da je preterao

Azdejković se izvinjava i nudi ostavku

Društvo -
Zbog izjave "mrzim boga, sve crkve treba srušiti", predsednik Gej lezbejskog info centra Predrag Azdejković ponudio ostavku i uputio izvinjenje javnosti

BEOGRAD - Predsednik Gej lezbejskog info centra (GLIC) Predrag Azdejković ponudio je ostavku i uputio izvinjenje javnosti zbog svoje izjave "mrzim boga, sve crkve treba srušiti" i istakao da je izjava data u naletu besa i frustracija koje su posledica pretnji smrću i nasiljem, učestalim u periodu pre Parade ponosa.

"Izvinjavam se zbog izjava koje se mogu protumačiti kao poziv na nasilje, što mi nije bila namera, jer su napisane u naletu besa i frustracije kao posledica uzastopnih pretnji smrću i nasiljem koje su učestalim u periodu pre Parade Ponosa", kaže Azdejković.

"Izvinjavam se svima koje su moje reči uznemirile. Odgovarati nasiljem na nasilje nije rešenje i izjava koju sam dao, kao i ono što sam napisao na svom Fejsbuku profilu smatram svojim aktivističkim porazom. Nadam se da ćete mi oprostiti", istakao je Azdejković.

Predrag Azdejković je ponudio ostavku na mesto predsednika Gej lezbejskog info centra, koja će biti razmatrana na sledećem sastanku Upravnog odbora. Takođe, u budućem periodu predsednik GLIC u ostavci neće davati izjave za medije, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track