"PAS SE OSETIO DOMINANTNIM, ZATO JE NAPAO DEVOJČICU" Kinolog pretpostavlja: Ostavili su dete samo, pas je imao okidač!
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"PAS SE OSETIO DOMINANTNIM, ZATO JE NAPAO DEVOJČICU" Kinolog pretpostavlja: Ostavili su dete samo, pas je imao okidač!

Društvo -

Četvorogodišnja devojčica primljena je na Institut za majku i dete nakon što ju je napao i ujeo pas za glavu i lice.

Devojčicu je u dvorištu kuće u beogradskom naselju Borča napao vlasnički pas rase nemački ovčar. Dete je zadobilo veoma teške povrede glave, lica i obraza.

Šta je potrebno preduzeti kako se ovakvi napadi ne bi više dešavali?

Na ovo, ali i druga pitanja, odgovore za Kurir televiziju je dao Goran Šarenac, predsednik Kinološkog društva.

01:12

RODITELJI SU KRIVI ZA VUČJAKA KOJI JE ISKASAPIO LICE DEVOJČICI? Stručnjak analizira: Ostavili su dete samo, pas je imao okidač!

Prvo je rekao da je svaka rasa privržena porodici, s obzirom da je pomahnitali vučjak vlasnički pas, a potom i da je pas sigurno imao neki okidač:

- Generalno, svaka rasa je privržena porodici ukoliko ona radi sa svojim psom. Međutim, u ovoj situaciji sigurno je bio neki okidač, odnosno nešto se desilo i izazvalo psa da to uradi. To može biti hrana u ruci deteta, kao što je bio slučaj u Sremčici. Zasad ne znamo šta je tačno u pitanju, ali je sigurno bio neki okidač - započeo je Šarenac

Potom je savetovao ljude kako da spreče ovakve situacije:

- Nije ovo prvi slučaj da vlasnički pas napadne, a to se može sprečiti tako što ne bi trebalo dete da ostavljamo nasamo sa psom. Nemački ovčari i generalno dominantniji psi, decu smatraju "nižim bićima" i svaka akcija deteta će izazvati reakciju psa u takvoj situaciji. Pas će se jednostavno osetiti dominantnije. Ovde je dete ostalo samo s psom i ne znamo šta je u pitanju. Prevencija pre svega, ne ostavljajte svoju ili tuđu decu sa moćnim psima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:05

Lepu Lukić ujeo pas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track