"DOĐU IZ TURSKE SA UREDNIM PAPIRIMA, NE MOŽETE IM NIŠTA" Orlić: Migranti imaju novu taktiku na severu Srbije, EVO ŠTA SAD RADE
Foto: MUP

kurir tv

"DOĐU IZ TURSKE SA UREDNIM PAPIRIMA, NE MOŽETE IM NIŠTA" Orlić: Migranti imaju novu taktiku na severu Srbije, EVO ŠTA SAD RADE

Društvo -

U najnovijem vatrenom obračunu među iregularnim migrantima u Subotici, tri strana državljanina su povređena, a jedan je preminuo.

Sve se to odigralo samo nekoliko časova pre još jedne velike akcije pripadnika MUP-a koja je juče sprovedena na teritoriji Subotice, Sombora i Kikinde.

O svemu tome, detalje gledaocima jutarnjeg programa Redakcija donela je dopisnica Kurir TV Aleksandra Orlić.

- Ovo se već dešava nekoliko meseci, a bezbednosna situacija na severu Srbije je neizvesna. Policijske akcije su sve češće, a ono što se preksinoć desilo je novi obračun neregularnih migranata vatrenim oružjem. To se sve odigralo na obodu naselja Hajdukovo gde se zna da mesecima unazad borave i gde je više puta sprovođenja akcija čišćenja šume - izvestula je Aleksandra Orlić.

03:55

DOĐU IZ TURSKE SA UREDNIM PAPIRIMA, NE MOŽETE IM NIŠTA Orlić: Migranti imaju novu taktiku na severu Srbije, policija U PROBLEMU

Novinarka Kurira otkrila je i koji je najveći izazov srpske policije kad je reč o migrantskoj krizi.

- Sve se odigralo, ispostavilo se, samo nekoliko sati pre planirane akcije policije. Na ovom području je lociran 371 migrant koji je prevezen u prihvatne centre. Ono što predstavlja jedan od izazova je što do Subotice stižu i stranci s legalnim papirima, uglavnom iz Turske. Kasnije uništavaju dokumenta i pokušavaju da u Evropsku uniju uđu i zatraže azil - pojasnila je Orlić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:08

Velika akcija policije na severu Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track