MISLIM DA NEKOME, TAKO MLADOM, NE BI TREBALO ODUZETI ŽIVOT: Reči iz dnevnika male Sofije, žrtve masakra na Vračaru, slamaju srce!
Foto: Nemanja Nikolić

stranica iz dnevnika

MISLIM DA NEKOME, TAKO MLADOM, NE BI TREBALO ODUZETI ŽIVOT: Reči iz dnevnika male Sofije, žrtve masakra na Vračaru, slamaju srce!

Društvo -

"Mislim da nekome, tako mladom, ne bi trebalo da se oduzme život", reči su iz dnevnika male Sofije Negić, jedne od žrtava masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Sofija bi juče napunila 14 godina, a povodom njenog rođendana na portalu Javniservis.net objavljen je sadržaj jedne stranice iz njenog dnevnika, što je objavio i list Danas.

Reč je, kako je navedeno, o stranici koju je u svom dnevniku Sofija napisala 30. novembra 2022, oko pet meseci pre nego šte će i sama tragično nastradati u masakru na Vračaru kada je 3. maja osumnjičeni učenik OŠ "Vladislav Ribnikar", tada star 13 godina, uzeo oružje iz očevog sefa i ubio svojih devet školskih drugara i čuvara škole Dragana Vlahovića (51).

Vladislav Ribnikar, Sveće, dan posle
foto: Nenad Kostić

Od ove jezive tragedije Srbija će se teško oporaviti, a u nastavku prenosimo šta je na temu straha i hrabrosti napisala mala Sofija u svom dnevniku krajem novembra prošle godine:

- Dragi dnevniče,

U knjizi "Dnevnik Ane Frank" radi se o odrastanju jedne mlade Jevrejke u okolnostima Drugog svetskog rata. Opisuju se puno njena osećanja, bila je vrlo uplašena, ali i veoma hrabra. Dok sam čitala knjigu, u meni su se budila razna osećanja i razmišljala sam kako bi meni bilo da moram da se krijem u zatvorenom prostoru dve godine i da mi život zavisi od toga. Bila bih uplašena kao i Ana i verovatno bih zbog toga, isto kao ona, mislila da sam kukavica.

Tokom čitanja knjige sam se osećala vrlo tužno. I mislim da nekome, tako mladom, ne bi trebalo da se oduzme život. Ne samo njoj, već bilo kome, kako deci tako i odraslima. Vrlo mi je žao što se njen život završio tako rano.

Tvoja Sofija - objavio je list Danas.

Kurir.rs/Javniservis.net/Danas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja