EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE U NAREDNOM PERIODU: Meteorolog Slobodan Sovilj otkrio ŠOK TEMPERATURE ZA OKTOBAR!
Slobodan Sovilj o vremenu ispred nasU poslednje vreme, primećen je povećan broj pacijenata kako u ambulanti za odrasle, tako i u ambulanti za decu. Povećao se broj i hroničnih pacijenata, ali i onih koji su generalno zdravi. Pretpostavljamo da je to posle, Foto: Kurir TV, Shutterstock

kurir tv

EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE U NAREDNOM PERIODU: Meteorolog Slobodan Sovilj otkrio ŠOK TEMPERATURE ZA OKTOBAR!

Društvo -

Slobodan Sovilj, meteorolog, gostovao je u emisiji "Puls Srbije" i otkrio gledaocima Kurir televizije kakvo vreme će biti u Srbiji u narednom periodu.

Slobodan Sovilj
foto: Kurir tv

Ispričao je šta možemo da očekujemo u narednom periodu.

- Treba računati na temperature od 7 do 12 stepeni van velikih gradova. U Beogradu, minimalne temperature će se kretati oko 15 stepeni u narednom periodu, dok će maksimalne temperature biti u rasponu od 24 do 29 stepeni u većem delu Srbije. Očekuje nas prijatno i stabilno vreme, uz nekoliko sunčanih intervala - rekao je Sovilj.

- Narednih dana, očekuje se dolazak oslabljenog oblačnog sistema koji će doneti sporadične padavine. Ove padavine će prvo zahvatiti Vojvodinu tokom noći između subote i nedelje, a zatim se proširiti na južnije krajeve u nedelju tokom dana. Međutim, očekuje se manja količina padavina u poređenju sa nedavnim vremenskim neprilikama, tako da ne bi trebalo da izazove ozbiljne probleme - istakao je Sovilj.

08:10

SLOBODAN SOVILJ: Vremenska prognoza za JESEN I ZIMU

Tokom razgovora istakao je da je ovogodišnji septembar bio izuzetno topao, čak i iznad očekivanja. Prosečna maksimalna temperatura u Beogradu iznosila je 29,5 stepeni, što ga čini jednim od najtoplijih septembra u poslednjim decenijama.

Kada je reč o oktobru, očekuje se da će početak meseca biti topao, sa temperaturama i do 30 stepeni, pre nego što usledi promena vremena oko 5. oktobra. Tokom ovog perioda, temperature će pasti, naročito u jutarnjim satima, sa prvim mogućim mrazevima na najvišim planinama.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

08:53

SLOBODAN SOVILJ O PREDSTOJEĆOJ JESENI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track