Radnici Tehnosa po plate krenuli ka Beogradu

Protest

Radnici Tehnosa po plate krenuli ka Beogradu

Društvo -
Bivši radnici čačanskog preduzeća jutros oko 7 sati krenuli su ka glavnom gradu kako bi protestom ispred Agencije za privatizaciju zatražili isplatu zaostalih zarada

BEOGRAD - Bivši radnici čačanskog preduzeća u stečaju "Tehnos", koji su dva meseca protestovali ispred Privrednog suda u Čačku, jutros oko 7 sati krenuli su ka glavnom gradu kako bi protestom ispred Agencije za privatizaciju zatražili isplatu zaostalih zarada za koje postoji presuda suda, a koju sprečava ova agencija.

Predstavnica radnika u protestu Stoja Kojović oko 60 bivših radnika "Tehnosa" stići će u Beograd oko 10 sati gde će nakon protesta ispred Agencije za privatizaciju krenuti u tročasovnu šetnju, a potom će se uputiti ka zgradi Vlade gde će tražiti prijem kod premijera.

Saopštenje bivših radnika

Bivši radnici preduzeća AD Tehnos Čačak u stečaju, nalaze se od 23.7.2012. godine u protestu pred Privrednim sudom u Čačku. Za više od pedeset dana protesta i pored obraćanja raznim institucijama ove države da nam pomognu u izvršenju pravosnažne sudske odluke Privrednog suda u Čačku od 13.7.2012. godine od strane Agencije za privatizaciju- centar za stečajeve, Beograd i izvrši raspodelu sredstava nama razlučnim poveriocima-radnicima iz stečajne mase, a radi se o isplati od oko 40.000.000 dinara za oko 300 radnika, nemamo rešenje problema.

S obzirom da mi radnici u protestu nemamo više ni jedno pravno sredstvo sa kojim bi mogli da izvršimo konačnu sudsku odluku, tačnije da utičemo na raspodelu novca koji stoji na računu kojim upravlja stečajni upravnik, prinudjeni smo da radikalizujemo protest i zato vas obaveštavamo da ćemo dana 24.9.2012. godine protestovati pred Agencijom za privatizaciju-centar za stečajeve u Beogradu u ulici Terazije 23, u vremenu od 10-13h, a potom nastaviti protestnu šetnju prema Vladi Srbije sa kraćim zadržavanjem i predajom dokumentacije i zahteva radnika predsedniku Skupštine Srbije i nadamo se doći oko 14 h pred Vladu Srbije gde ćemo nastaviti protest sve do 17h. Zahteve i molbu za prijem predaćemo u Vladi Srbije premijeru Ivici Dačiću, potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću i ministru finansija i privrede Mladjanu Dinkiću, kao i dokumentaciju koju posedujemo za rešavanje onačnog problema odnosno neizvršenja pravosnažne sudske odluke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track