OBRT: ĐACI U BARAJEVU I DALJE NEĆE U ŠKOLU ZBOG NASILNIKA! Evo zbog čega na nastavi neće biti još 10 dana, a nisu već 4 sedmice!
ilustracia, Foto: David Inderlied / AFP / Profimedia

direktor doneo odluku, ali realizacija na čekanju

OBRT: ĐACI U BARAJEVU I DALJE NEĆE U ŠKOLU ZBOG NASILNIKA! Evo zbog čega na nastavi neće biti još 10 dana, a nisu već 4 sedmice!

Društvo -

Učenici jednog razreda osnovne škole u Barajevu iako se očekivalo ipak neće i dalje krenuti u školu.

Direktorova odluka da će nasilni dečak dobiti pratioca ne može da se sprovede u delo, a roditelji iz bojazni za bezbednost dece neće ih slati na nastavu.

Đaci već četiri sedmice ne dolaze u školu jer trpe zlostavljanje od svog vršnjaka, kojeg u svemu, prema tvrdnjama oca jednog učenika, podržava majka. On je za Kurir ranije naveo da je ona odbijala bilo kakav dogovor i pomoć, govoreći da je njen sin sasvim dobar.

Ceo razred i dalje van učionica
Ceo razred i dalje van učionicafoto: Profimedia

- Direktor je doneo odluku koja je trebalo da počne se primenjuje od juče popodne kada su naša deca trebalo da ponovo krenu na nastavu. Sa tim dečakom u školu će dolaziti pratilac, koji će sa njim biti na svim časovima i na odmorima. Međutim, realizacija će morati da se odloži za deset dana jer pratilac ne može ranije zbog nekih obaveza da preuzme dužnost. Mi našu decu nećemo slati u školu sve dok odluka ne zaživi, jer ne želimo da ih dovodimo u bilo kakvu opasnost - kategoričan je jedan od roditelja:

- Godinu dana živimo u strahu kada odu na nastavu. On ih je davio, tukao, gađao, jedno dete je završilo u bolnici.

Kurir.rs

Bonus video:

01:54

OGUGLALI SMO NA PORODIČNO I VRŠNJAČKO NASILJE! Milan Ćulibrk: Na društvenim mrežama nasilnici su najveći frajeri

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track