OGLASIO SE SRBIN IZ PAKLA IZRAELA, OBJAVIO DRAMATIČNE FOTOGRAFIJE: "Ušli su u naš kibuc, ulične borbe su se vodile nekoliko sati"
Foto: AP/Hatem Moussa, AP Hassan Eslaiah, AP Ohad Zwigenberg, EPA Mohammed Saber

OGLASIO SE SRBIN IZ PAKLA IZRAELA, OBJAVIO DRAMATIČNE FOTOGRAFIJE: "Ušli su u naš kibuc, ulične borbe su se vodile nekoliko sati"

Društvo -

Naoružani borci Islamske militantne grupe Hamas ispalili su desetine raketa na Izrael rano jutros i ušli na jug zemlje u iznenadnom napadu nakon kojeg je krenuo rat te zemlje i Palestine.

zraelska vojska proglasila je stanje spremnosti za rat i potom počela da napada ciljeve u pojasu Gaze u znak odgovora.

Broj Izraelaca koji su poginuli u današnjem napadu Hamasa porastao je na 100, javila je izraelska TV N12. Izraelski mediji preneli su da je 800 ljudi ranjeno.

Beograđanin koji živi u Izraelu oglasio se na društvenoj mreži "X" i objasnio kakva je trenutna situacija.

- Za sve one koji pitaju samo da javim da smo u redu koliko možemo biti u ovakvoj situaciji. Teroristi Hamasa i islamskog džihada su pored jos nekoliko naselja uz ogradu ušli jutros i u naš kibuc i nekoliko sati su se vodile ulične borbe sa civilnom odbranom kibuca... - napisao je on.

Kako se može videti po slikama koje je objavio vidi se veliki oblak dima koji je nastao od eksplozije, a on je, kao i svaki stanovnik Izarela uz sebe imao pištolj, automatsku pušku i vojni ranac.

Kurir.rs

Bonus video:

01:00

Danas je Izrael geostrateški važan i za SAD i za Veliku Britaniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track