"NOVA PRAVILA ZA ELEKTRIČNE TROTINETE U SRBIJI" Mijajlović: Niko nije obavestio vozače! Gde da se voze trotineti u 21. veku?
Foto: Shutterstock, Kurir tv

kurir tv

"NOVA PRAVILA ZA ELEKTRIČNE TROTINETE U SRBIJI" Mijajlović: Niko nije obavestio vozače! Gde da se voze trotineti u 21. veku?

Društvo -

Da li je u redu da se vozači elektičnih trotineta voze po trotoaru ili bi trebalo da, radi bezbednosti, sačekaju da se izgradi posebna staza za ovaj vid saobraćaja?

Aleksandar Mijajlović
foto: Kurir tv

Vladimir Simidžija, saobraćajni inženjer i veštak Aleksandar Mijajlović, Udruženje "Električni Trotineti Srbija" razgovarali su o ovome u emisiji "Puls Srbije" sa voditeljima Milicom Marković i Milošem Anđelkovićem.

Mijailović smarta da normalna vožnja po trotoaru ne ugrožava ako se sporije vozi, ali se pita:

02:37

NOVA PRAVILA ZA ELEKTRIČNE TROTINETE U SRBIJI Mijajlović: Niko nije obavestio vozače! Gde da se voze trotineti u 21. veku?

- Gde onda da se voze trotineti u 21. veku? Zaobilazi se to glavno pitanje. Kakva je ideja? Uvek su vozači krivi za svaku nesreću koja se dogodi. Starija populacija je naterana da vozi po ulici, na jednom metru nalaze se rupe, a niko nije izašao da obavesti ljude da dolazi nova vrsta prevoza na ulice i kako da se ponašamo kada je reč o trotinetima, i postavlja se pitanje koliko postoji naučna katedra na ovu temu, da li se usklađujemo sa nekim drugim delovima sveta koji oduzima prostor automobilima i dodeljuje ga nekim lakim motornim vozilima - poručio je Mijajlović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:26

VOZIO TROTINET NA AUTO-PUTU, MORAJU BITI SVESNI SVOJE ULOGE Koković žestoko osudio: Ovo su kazne u izmenjenom zakonu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track