MINISTARKA KISIĆ: Ideja nove Strategije aktivno uključivanje starijih u društvo
Foto: Kurir televizija

MINISTARKA KISIĆ: Ideja nove Strategije aktivno uključivanje starijih u društvo

Društvo -

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je, predstavljajući Strategiju aktivnog i zdravog starenja u Srbiji, da je cilj tog dokumenta unapređenje kvaliteta života starijih građana i njihovo aktivno uključivanje u razne segmente društva.

Kisić je u Beogradu, tokom predstavljanja Strategije koja je nedavno usvojena za period od 2024. do 2030. godine, rekla da postoji veliki broj starijih građana u Srbiji koji i dalje mogu da daju doprinos razvoju društva i države, prenelo je Ministarstvo u saopštenju.

"To je koncept i ideja Strategije o aktivnom i zdravom starenju, šta sve možemo da učinimo da vas aktivno uključimo, ukoliko želite, u različite segmente društva, sve sa ciljem poboljšanja vašeg života", rekla je ona i dodala da je već počeo rad na izradi pratećeg Akcionog plana.

Direktor Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) za Srbiju Džon Kenedi Mosoti, tela koje je podržalo izradu dokumenta, kazao je da ta Strategija stavlja "snažan naglasak na rodnu ravnopravnost, međugeneracijsku saradnju, celoživotno učenje i digitalnu pismenost".

On je dodao da očekuje da će ubrzo sa domaćim partnerima početi dalje aktivnosti i istakao važnost Strategije za "nastavak zajedničkih napora na izgradnji društva koje neguje demografsku otpornost i vrednuje ljude svih doba u Srbiji".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track