OVAKO JE IZGLEDAO ČETVRTI DAN SAJMA OBRAZOVANJA: Posetioci pokazali veliko interesovanje, jedna stvar ih oduševila!
Foto: Petar Aleksić

sajam obrazovanja i nastavnih sredstava 2023.

OVAKO JE IZGLEDAO ČETVRTI DAN SAJMA OBRAZOVANJA: Posetioci pokazali veliko interesovanje, jedna stvar ih oduševila!

Društvo -

Na Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava danas su se na štandu Ministarstva prosvete predstavile muzičke i umetničke škole, a prezentovane su i aktivnosti Ministarstva i partnerskih organizacija za prevenciju i sprečavanje nasilja, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Na početku četvrtog sajamskog dana na štandu Ministarstva prosvete, raznovrsnim kulturno-umetničkim programom predstavile su se muzičke škole „Vladimir Đorđević”, „Petar Konjović, „Stanislav Binički”, „Vatroslav Lisinski”, „Mokranjac” iz Beograda, Baletska škola „Dimitrije Parlić” iz Pančeva i „Lujo Davičo” iz Beograda.

Muzička škola „Petar Konjović“ predstavila se, između ostalog“ izvođenjem na klaviru Ravinove Etide, numere „Stari automobil“ na gitari, kao narodnih pesama.

Sajam Obrazovanja
foto: Kurir

Nastupao je i hor Muzičke škole „Stanislav Vinički“, orkestar gitara, a učenici su pokazali talenat sviranjem flaute, harmonike i drugih instrumenata.

Baletska škola „Dimitrije Parlić“ iz Pančeva predstavila se modernim, klasičnim baletom i spletom igara iz Srbije.

Na štandu Ministarstva svi zainteresovani mogli su da se upoznaju sa platformom „Čuvam te”, kao i sa drugim aktivnosti na polju prevencije i zaštite od nasilja.

Tokom popodneva biće predstavljen projekt „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, kao radionice interaktivne prirode za učenike i roditelje, onlajn kviz preko aplikacije „Kahut”.

Na štandu je organizovana i radionica za roditelje „Pričajmo sa roditeljima” u saradnji sa Institutom za mentalno zdravlje i UNICEF-om.

Posetioci su pokazali veliko interesovanje i za program u Konferencijskoj sali – radionice za decu „Mašta priča priče“ koje su realizovali glumac Ivan Jevtović i Sandra Jevtović Bugarin. Učenici OŠ „Banović Strahinja“ su najpre slušali tri priče, koje im je ispričao Jevtović, a potom mogli da iskažu šta je pouka ovih priča.

U Konferencijskoj sali predavanje i radionicu održao je i Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu. Interaktivna radionica na temu „Bezbednost dece na internetu“ organizovana je u saradnji sa UNDP.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja