"GDE JE NESTALA EMPATIJA I OSNOVNA KULTURA?" Trudnica u devetom mesecu ovdela bolesno DETE u dom zdravlja, pa doživela ŠOK!
Foto: Profimedia

ne zanima ih ništa

"GDE JE NESTALA EMPATIJA I OSNOVNA KULTURA?" Trudnica u devetom mesecu ovdela bolesno DETE u dom zdravlja, pa doživela ŠOK!

Društvo -

Pojedini građani Srbije zaboravili su na bonton i lepo ponašanje, retko ko u prodavnici propusti nekog starijeg ili trudnicu preko reda, a retkost je i da im se ustupi mesto u autobusu.

Jedna trudnica doživela je neprijatnost u domu zdravlja. Naime, ona je u devetom mesecu trudnoće i odvela je prehlađeno dete kod doktora, ali niko nije želeo da ih propusti preko reda, iako je trudna.

- Trudna sam u devetom mesecu i dovela sam prehlađeno dete na pregled i niko nema nameru da nas pusti preko reda, očigledno je da je sasvim u redu da se ja razbolim dve nedelje pred porođaj. Pitam se gde je nestala empatija i osnovna kultura - požalila se ona, a njena poruka objavljena je na storiju Instagram stranice "Serbialive Beograd".

trudncia, dete, dom zdravlja
foto: Printscreen Instagram serbialive_beograd

Na njenu poruku nadovezala se još jedna trudnica koja je navela da empatije i kulture nema.

- Viknite pred svima: "Ja se izvinjavam! Jel trudnice imaju prednost?" Pa da vidite kako se svi zacrvene i kako im bude neprijatno. Čast izuzecima, ali većina se uvek pravi blesava, morate se izboriti za svoja prava - napisala je ona.

Jedna žena navela je da njoj čak nisu hteli ni u autobusu da ustupe mesto.

- Stvar je u nekulturi i bezobrazluku - navodi se u jednom komentaru.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track