Ministarstvo ostaje pri istraživanju rude nikla
Foto: KURIR

Ministarstvo ostaje pri istraživanju rude nikla

Društvo -
Ministar nas je ubedio da istraživanja nisu znak da će se vršiti eksploatacija, a i ako se bude vršila eksploatacija da će se ona obavljati po savremenim metodama, kazao predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić

BEOGRAD - Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić izjavio je danas da je na sastanku sa ministrom rudarstva Milanom Bačevićem zaključeno da će to ministarstvo istrajati u nameri da se izvrše istraživanja rude nikla u Srbiji.

Aleksić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da su na tom sastanku učestvovali i predsednici opština Topola, Čajetina i Vrnjačka banja, i da im je ministar rekao da istraživanje ne mora da dovede i do eksploatacije.

Prema rečima Aleksića, predstavnici te četiri opštine zauzeli su stav da država treba da kaže šta je to strateški cilj tih lokalnih samouprava.

Aleksić je kao primer naveo Trstenik koji, kako kaže, svoj strateški razvoj planira kroz metalsku industriju i poljoprivredu.

"Naš suštinski cilj nije da postanemo opština koja će se baviti rudarstvom, već poljoprivredom i razvojem metalske industije", kazao je Aleksić.

"Ministar nas je ubedio da istraživanja nisu znak da će se vršiti eksploatacija, a i ako se bude vršila eksploatacija da će se ona obavljati po savremenim metodama", kazao je Aleksić.

Međutim, dodao je on, u to je jako teško ubediti građane jer su upoznati sa primerima iz drugih zemalja u okruženju koji su zabrinjavajući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track