SAHRANJEN JOVAN MARIĆ Ćerka održala govor: "Blaga narav i čovek širokih shvatanja, tatice moj..." Od poznatih došle SAMO NJIH DVE
Foto: Zorana Jevtić

SAHRANJEN JOVAN MARIĆ Ćerka održala govor: "Blaga narav i čovek širokih shvatanja, tatice moj..." Od poznatih došle SAMO NJIH DVE

Društvo -

Čuveni psihijatar i seksolog prof. dr Jovan Marić, koji je preminuo u 82. godini, sahranjen je danas na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

Sahrana, Jovan Marić, Novo Groblje
foto: Zorana Jevtić

Na sahrani Marića pojavilo se na desetine njegovih prijatelja, a njegove ćerke Vojna i Joana uplakane primale su saučešće u kapeli.

1 / 20 Foto: Zorana Jevtić

Od poznatih ličnosti se na Novom groblju pojavile su se glumica Nada Blam da oda počast preminulom psihijatru i voditeljka Nataša Miljković.

Sahrana, Jovan Marić, Novo Groblje
foto: Zorana Jevtić
Sahrana, Jovan Marić, Novo Groblje
foto: Zorana Jevtić

Tužna povorka je ka Aleji zaslužnih građana krenula oko 15 časova, a odmah iza kovčega koračale su ćerke pokojnog Marića, dok je njegov unuk nosio krst.

00:13

Krenula povorka na sahrani Jovana Marića

00:11

Sahrana Jovana Marića

Ćerka pokojnog Marića drhtavim glasom održala je i govor pre spuštanja kovčega u raku.

- Moj otac nas je učio da treba da govorimo glasno da bi svi čuli i jasno da bi svi razumeli. Dragi tata, ovaj put nismo uspeli da te sačuvamo na ovom svetu ali znam da ovde nije kraj, nadam se da tamo gde si otišao ima više osećaja i radosti. Voleo si život, proputovao si ceo svet, mnogo si učinio za naše društvo i svi su voleli da slušaju tebe i ono što si ti govorio i znao, do poslednjeg dana si se borio za pravdu. Blaga narav i čovek širokih shvatanja, tatice moj. Na hiljade tvojih čitalaca u tvojim knjigama pronalazili su volju da ustanu i krenu dalje. Kad budemo plakali bićeš naša snaga i uteha. Čuvaj nas i gledaj odozgo, za nas si samo na jednom dalekom putu gde ćemo se ponovo sastaviti i filozofirati onako kako smo samo mi znali - rekla je Marićeva ćerka.

03:58

Ćerka u suzama i drhtavim glasom odrzala govor

Rođen je 11. avgusta 1941. godine u Bijeljini, a kako je i sam pričao, oca nije pamtio jer je streljan kao državni neprijatelj.

Govorio je i da je ljubav prema medicini razvio kroz latinski jezik, te ga je to odredilo. Mnogi ga pamte po tome što ga je sin izbacio iz stana kojeg mu je prepisao kada je imao svega sedam meseci.

Pružao je psihijatrijsko veštačenje na sudu i bio ambasador u Nigeriji od 2014. do 2016. godine kada je smenjen.

Kurir.rs/M.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track