PREMIJERKA BRNABIĆ DODELILA NAGRADE NA SAJMU "VINSKA VIZIJA OTVORENI BALKAN" Nov način promocije regiona! Čestitke učesnicima FOTO
Foto: Printscreen/Instagram

PREMIJERKA BRNABIĆ DODELILA NAGRADE NA SAJMU "VINSKA VIZIJA OTVORENI BALKAN" Nov način promocije regiona! Čestitke učesnicima FOTO

Društvo -

Premijerka Srbije Ana Brnabić dodelila je večeras na Beogradskom sajmu priznanja najboljim proizvođačima vina na Drugom međunarodnom sajmu "Vinska vizija Otvoreni Balkan".

"Drugu godinu za redom uspešno obeležavamo jednu prelepu viziju - Vinsku viziju Otvorenog Balkana #winevisionbyopenbalkan2023 Ova vizija koju delimo nov je način promocije regiona i onoga što jesmo. Čestitam timu Vinske vizije na ogromnom trudu i radu o čemu svedoči i broj profesionalnih posetilaca u odnosu na prošlu godinu. Takođe, čestitam i zahvaljujem svim našim vinarima i rakijašima na odvažnosti, hrabrosti i ambiciji da se takmiče sa najboljima u Evropi i svetu", navela je premijerka Brnabić na Instagramu.

Predsednica sudijskog panela bila je Kerolajn Gilbi, jedan od ključnih vinskih autoriteta današnjice, a sudije su bile u prilici da probaju više od 600 vina.

Kada je u pitanju nacionalni trofej Albanije, nagradu je dobila vinarija "Duka", iz Severne Makedonije nacionalni trofej je dobila vinarija "Žto kamnik", a iz Srbije vinarija "Zvonko Bogdan" za vino šardone iz 2022. Nacionalni trofeji dodeljeni su u 12 kategorija.

Procena organizatora je da će ovogodišnji sajam, koji se održava pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, u okviru inicijative "Otvoreni Balkan", ugostiće više od 60.000 posetilaca.

Vinska vizija još u nedelju je u Beogradu. Kapije će biti otvorene od 12.00 do 18.00 časova, kada će biti dodeljene nagrade za najbolje kuvare i šefove u okviru programa "Food Vision", na kome će se najbolji regionalni kuvari takmičiti u pripremi tradicionalnih balkanskih jela.

Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track