"IMALA JE SVEGA 50 KILA I NADLJUDSKU SNAGU!" Moca Petrović šokirao: Govorila je različitim glasovima dok su ISTERIVALI ĐAVOLA
Foto: Kurir Televizija, adam korzeniewski / Alamy / Alamy / Profimedia

KURIR TV

"IMALA JE SVEGA 50 KILA I NADLJUDSKU SNAGU!" Moca Petrović šokirao: Govorila je različitim glasovima dok su ISTERIVALI ĐAVOLA

Društvo -

Kroz četiri decenije, Momčilo Petrović je proputovao celu Srbiju i region, svedočeći različitim magijskim ritualima i tajanstvenim dešavanjima.

Ovaj iskusni novinar i pisac, član redakcije dnevnog lista Kurir, otkrio je intrigantne detalje svojih istraživanja u emisiji Crna hronika.

Tokom gostovanja, Petrović se dotakao egzorcizma u Srbiji i raznim obredima isterivana đavola kojima je prisustvovao.

- Nekoliko sam puta rekao da ja ne verujem u ovo, ali kada sam prisustvovao obredu isterivanja đavola koji vrši SPC i kada mi je jedan stariji monah rekao da ne gledam u tu devojku koja je bila predmet obreda i koja se uvijala neljudski i kričala na podu. Da ne gledam u nju jer kada đavo izađe iz nje, može da uđe kroz moja usta ili oči. Ja sam tada skrenuo pogled, nisam rekao sebi ja ne verujem u to. Nego sam za svaki slučaj skrenuo pogled ne razmišljajući da ja u to ne verujem. Dakle, zatvorio usta i skrenuo pogled pazeći da đavo u koga ja ne verujem ne uđe u mene - tvrdi Petrović.

Momčilo Petrović
foto: Kurir televizija

Objasnio je razliku izvođenja egzorcizma u katoličkoj i pravoslavnoj crkvi.

- Obred isterivanja đavola, egzorcizam, je legitiman obred u pravoslavnoj i katoličkoj crkvi. Mislim da ima skoro mesec dana od kako su svetske agencije javile da je umro najpoznatiji italijanski egzorcista. Za razliku od pravoslavne crkve, u katoličkoj crkvi se veruje da samo određeni pojedinci mogu da vrše taj obred. Dakle oni imaju taj poseban dar, dobijaju blagoslov od nadređenog starešine i vrše obrede egzorcizma. U pravoslavnoj crkvi se smatra da ne leči čovek nego Bog i da bilo koje svešteno lice koje izvrši određene radnje poput čitanja molitva na određeni način može da istera đavola. Međutim, ne rade svi to i postoje mesta gde se ti obredi češće sprovode - objasnio je Petrović.

04:05

IMALA JE 50 KG I NADLJUDSKU SNAGU! Moca Petrović šokirao tvrdnjama: Govorila je različitim glasovima dok su ISTERIVALI ĐAVOLA

Petrović se osvrnuo na slučaj obreda nad jednom devojkom koja je kako tvrdi imala nadljudsku snagu.

- Ja sam u knjizi opisao i jedan obred izveden nad jednom devojkom u malom zabačenom manastiru. Doveli su devojku koja je pokazivala nadljudsku snagu. Tri njena brata su je držala i pokušavala da je unesu u manastir, dok se ona opirala uz neljudske krike. Pod tim mislim, da ona govori različitim glasovima. Kada ne bi gledali, rekli bi da se svađaju dve ili tri osobe. U taj manastir sam došao nekim drugim povodom, ne znajući da će da se izvede obred. Iguman manastira je čitao molitve i ta devojka se primirila i otišla smirena. Da li obredi rade? Ne znam šta se desilo sa tom devojkom sledećeg dana ili sledeće godine. Iskren da budem ne verujem da joj je to pomoglo. Ali u tom trenutku od te jedne zveri u ljudskom obliku koja kriči i ima nadljudsku snagu, ona se vratila u neko očevano stanje od devojke koja je visoka 160 i ima možda 50 kilograma - rekao je Petrović.

Podsetimo, u knjizi "Srce crnog goluba", Petrović je opisao obrede koji vračare, crkvena lica, ali i bezbednosne službe vrše daleko od očiju javnosti. Između ostalog, knjiga nosi takav naziv jer je Petrović morao da pojede srce crnog goluba kako bi učestvovao u tom ritualu i dobio materijal za članak od vračare.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:41

NAŠ MINISTAR ZBOG IMPOTENCIJE OTIŠAO KOD VRAČARE! Petrović tvrdi: Gledao sam kako skače kroz OBRUČ OD LANACA I KATANACA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track