EVO KAKO JE ANGELINA SA ČETVORO DECE POBEGLA OD RATA U GAZI: Jutros stigla u Srbiju, i ovo poručila svojim spasiocima!
Foto: Nebojša Mandić

SPASAVANJE DRŽAVLJANKE SRBIJE

EVO KAKO JE ANGELINA SA ČETVORO DECE POBEGLA OD RATA U GAZI: Jutros stigla u Srbiju, i ovo poručila svojim spasiocima!

Društvo -

Uz neposrednu podršku Ministarstva spoljnih poslova, a prvenstveno ambasada Republike Srbije u Tel Avivu i u Kairu, u koordinaciji sa nadležnim organima Države Izrael i Arapske Republike Egipat, tokom proteklog vikenda, iz Pojasa Gaze u Egipat je evakuisana Angelina El Kourm Arafat, državljanka Republike Srbije, sa četvoro dece.

U skladu sa važećim procedurama, te u datom roku od 72 sata, Angelina El Kourm Arafat je sa decom napustila teritoriju Egipta i jutrašnjim redovnim letom Er Srbija, bezbedno stigla u Srbiju.

Angelina El Kourm Arafat je zahvalila Ministarstvu na pruženoj podršci i pomoći, kako bi ona i deca bezbedno napustili Pojas Gaze, te doputovali u Srbiju, stoji u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Podsetimo, palestinska militantna grupa Hamas je 7. oktobra pokrenula iznenadni raketni napad velikih razmera na Izrael iz Pojasa Gaze i probila granicu, ubivši oko 1.200 ljudi i otevši više od 200 drugih u susednim izraelskim zajednicama.

Prema poslednjim podacima, najmanje 13.300 Palestinaca je ubijeno, od toga 5.600 dece i 3.550 žena samo u Gazi od 7. oktobra.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track